× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

29-04-2019

Wedstrijdverslag - Rallye de Wallonie - THX Racing

Wedstrijdverslag - Rallye de Wallonie - THX Racing

Cedric Cherain en de VW Polo R5 van THX Racing pakken de leiding in het Belgisch kampioenschap

De 4de manche van het Belgisch rally kampioenschap, Rallye de Wallonie, bood een waar spektakelstuk aan tussen vrijdagavond en zondagmiddag. Totaal onvoorziene weersomstandigheden vroegen het uiterste van de piloten en ook de bandenkeuzes waren vaak een loterij.  Toch wilden Cedric Cherain en Xavier Portier meestrijden voor de overwinning en de eerste plaats in het kampioenschap terugnemen.

Tijdens de 2de passage op het esplanade plein van de Citadel van Namen, namen het duo Cherain - Portier de scratch voor zich en vertrokken ze als leider op zateragmorgen. Het was ook meteen duidelijk dat de wedstrijd op de proeven van zaterdag en zondag beslecht ging worden tussen de THX Racing Vw Polo R5 en de Skoda Fabia R5 van Adrian Fernemont.

"Het was al snel duidelijk hoe de wedstrijd ging verlopen. Het ene moment vielen er hevige stortbuien, het andere moment was er een blauwe hemel met een stralende zon. Welke bandenkeuze we ook maakten, het was nooit de meest ideale keuze. We maakten 2 kleine foutjes die ons enkele seconden kosten en achteraf gezien de overwinning in deze wedstrijd." Aldus Cedric

Ondanks de opgelopen achterstand van 14.9 seconden en Cedric geen 2de overwinning van het seizoen meer claimde, reed hij een ongelooflijke sterke laatste run. De VW Polo R5 van THX Racing kreeg ander rubber onder de wagen gemonteerd dan zijn concurrent, daarmee reed hij nog 5 scratches na elkaar en kwam uiteindelijk 3 seconden tekort om de overwinning in de wacht te slepen.

"Ik wou de aanval toch nog inzetten en proberen om de overwinning te pakken, maar anderzijds moest ik ook denken aan de punten voor het kampioenschap. Uiteindelijk is onze missie geslaagd na deze wedstrijd, we staan nu 12 punten voor in het kampioenschap en gaat het richting Bocholt voor de Sezoensrally. Meer dan ooit is de nationale titel het hoofddoel van deze campagne." Aldus Cedric

"Ondanks de moeilijke omstandigheden is ons doel bereikt." Aldus Lionel Hansen, technisch manager van THX Racing. 

"De wagen bleef intact en we claimden de 2de plaats in het algemeen klassement zonder onnodige risico's te nemen in deze omstandigheden, wat op zich al een prestatie is. Het team maakt progressie in het ontdekken van de nieuwe Polo R5 en leverde een betrouwbare wagen af. We grepen misschien naast de overwinning door de kleine risico's die werden genomen op zaterdag en de bankenkeuzes die extreem moeilijk waren. Toch heeft Cedric Cherain bewezen dat hij met de Polo R5 snel en spectaculair is. Hij vormt een explosieve cocktail met deze wagen en is in staat om mee te strijden voor de overwinning tot de laatste meter."

De volgende wedstrijd op het programma zal de Sezoensrally worden, het Limburgse evenement is een wedstrijd op een specifiek parcours met grind en een unieke wedstrijd in het Belgisch kampioenschap. Afspraak op 18 en 19 mei in Bocholt. 

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen