× LIVE INFO - Rally van Zuid-Limburg Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

LIVE INFO - Rally van Zuid-Limburg

02-09-2018

Patrick Snijers GT kampioen

Patrick Snijers GT kampioen

Patrick Snijers heeft een indrukwekkend palmares, hij is meervoudig Belgisch kampioen en werd later ook nog Europees kampioen rally. Begin dit jaar werd de Limburger 60, maar aan het stuur van de Porsche GT3 beleeft hij zijn tweede jeugd... 

Dankzij Containers Maes kon Snijers dit jaar voor het eerst sinds lange tijd opnieu een volledig kampioenschap betwisten met een topwagen. Het team ging immers aankloppen voor de BMA Porsche 997 GT3.

Maar het seizoen begon in mineur... in de Haspengouw brak de Porsche nog voor de start. In Spa werd hij zesde algemeen en eerste GT, maar in de TAC was er opnieuw een opgave... Na de eerste 3 wedstrijden stond Gunther Monnens aan de leiding van het kampioenschap.

Vanaf de Rallye de Wallonie stond echter geen maat op Snijers, in Namen, de Sezoens en de Renties Ypres Rally won hij overtuigend de GT klasse. In de ConXion Omloop van Vlaanderen kreeg Snijers stevig weerwerk van Gunther Monnens. Het bleef spannend tot de laatste meter en na een secondenstrijd was Monnens uiteindelijk 8 seconden sneller dan Snijers. "Patrick is altijd mijn idool geweest, en nu heb ik eindelijk een wagen waarmee we hem kunnen kloppen..." aldus een geëmotioneerde Gunther Monnens na afloop.

Het leek erop dat hij nog even zou moeten wachten met de champagne, maar Gunther Monnens klokte 3 minuten te laat in bij het wachtpark voor het podium, omdat hij eerst bij zijn serviceteam stopte. Die 30" kosten hem de 5de plaats en levert Patrick Snijers nu al zekerheid op over de Belgische titel in R-GT.

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen