× LIVE INFO - Rally van Zuid-Limburg Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

LIVE INFO - Rally van Zuid-Limburg

02-09-2018

Philip Lommers de nieuwe Criterium kampioen

Philip Lommers de nieuwe Criterium kampioen

Na de ConXion Omloop van Vlaanderen is de nieuwe kampioen van het Criterium reeds gekend. De eerste 3 wedstrijden van het seizoen werden op naam geschreven van Philip Lommers, enkel Wouter Lievens kon theoretisch nog kans maken op de titel. 

Wouter Lievens reed in de TAC en de Sezoensrally tweede maar in Roeselare was niemand opgewassen tegen zijn BMW. De lokale piloot won alle 9 proeven en had uiteindelijk bijna 2 minuten voorsprong op Philip Lommers. Maar dankzij de zeges in de Haspengouw, de TAC en de Sezoensrally was die tweede plaats voldoende om de titel op zak te steken. Philip Lommers volgt met zijn BMW M3 zo Stefaan Tsjoens op als kampioen in het Criterium. 

"Vorig jaar hebben we erg veel problemen gehad met de motor," vertelde de 40-jarige Limburger. "Dit seizoen viel alles goed mee. Na drie overwinningen, kon ik deze keer voor zekerheid kiezen. Ja, na deze titel denk ik dat we volgend jaar de overstap maken naar de M Cup."

Met zijn tweede plaats in de ConXion Omloop van Vlaanderen is Wouter Lievens ook zeker van een tweede plaats in het kampioenschap. De derde plaats in Roeselare ging naar Simon Puype, die erg tevreden was met zijn podiumplaats, want de rijder uit Langemark kwam met zijn Opel Ascona met een gebroken achterbrug aan de start van de laatste proef. Stefaan Tjoens moest tevreden zijn met een vierde plaats na problemen met de temperatuur van de motor van zijn Renault Mégane.

Het Criterium kampioenschap sluit eind deze maand af met de East Belgian Rally in St-Vith. 

zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen