× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

01-09-2018

Kris Princen de sterkste in de ConXion Omloop van Vlaanderen - Compleet verslag van de wedstrijd

Kris Princen de sterkste in de ConXion Omloop van Vlaanderen - Compleet verslag van de wedstrijd

In de 7de wedstrijd van het JobfiXers BRC, de ConXion Omloop van Vlaanderen, was het Kris Princen die de beste start nam op vrijdagavond. De Limburger sloot de avond af met 11 seconden voorsprong op Vincent Verschueren. De belangrijkste wedstrijdfeiten van vrijdagavond waren de opgave van Kevin Demaerschalk en de gebroken velg van Bert Cornelis die hem bijzonder veel tijd koste.

Ook op zaterdagmorgen bleef Kris Princen de leiding stevig in handen houden, Verschueren kwam stevig aandringen maar… zonder succes. In de laatste ronde koos Verschueren om de tweede plaats veilig te stellen en kon Princen controleren en de zege op zak steken. 

Adrian Fernémont voegde in laatste instantie nog de ConXion Omloop van Vlaanderen toe aan zijn programma. De Waalse piloot reed een sterke wedstrijd en is met zijn derde plaats” best of the rest”. "Mijn doel was ervaring op te doen met het oog op volgend seizoen, want dan zou ik met deze Skoda graag een gooi doen naar de titel. Het verschil met Verschueren en Princen was kleiner dan in Ieper, dus ik ben heel tevreden. De volgende twee wedstrijden moeten me nog beter liggen. Daar ga ik iets proberen," vertelde Fernémont, 

Op het einde van de wedstrijd kwam Sébastien Bedoret nog sterk opzetten, met een scratch op Houthulst 3. Bedoret werd vierde op net geen minuut van Princen. "En ik heb mijn eerste scratch in het Belgisch kampioenschap gereden. Dat was mijn doelstelling dit weekend en het lukte in Houthulst! Mooi dat het hier lukte, want drie jaar geleden reed ik in de Omloop van Vlaanderen mijn eerste nationale rally."

Bij de GT’s was de strijd veel spannender… Van bij de start werd het duidelijk dat het tussen Monnens en Snijers ging gaan voor de GT zege. Monnens sloot op vrijdag af als snelste GT, op zaterdag werd er af en toe haasje over gespeeld door de Limbugers. Het gevecht was op zaterdag niet enkel voor de GT zege, maar ook voor de 5de plaats algemeen. Uiteindelijk won Monnens de strijd met 8 voorsprong op Snijers. Al was Snijers enorm ontgoocheld dat de laatste proef werd geannuleerd: “Tja het is te donker om te rijden zegt men… Triestige zaak!” aldus Snijers.

Het leek erop dat Snijers nog even zou moeten wachten met de champagne, maar Gunther Monnens klokte 3 minuten te laat in bij het wachtpark voor het podium, omdat hij eerst bij zijn serviceteam stopte. Die 30" kosten hem de 5de plaats en levert Patrick Snijers nu al zekerheid op over de Belgische titel in R-GT. Van Parijs werd na koppelingsproblemen derde GT. Claerhout (motorproblemen) en Delplace (sortie) moesten vroegtijdig de strijd staken. 

Ook voor de 7de plaats bleef het lang spannend… Op de laatste proef ging Pieter-Jan-Cracco nog voorbij Van Parijs en Debackere. De top 10 werd afgesloten door de Skoda Fabia van Robin Maes.

In de BMW M Cup was, zoals verwacht, Mats Van Den Brand de snelste starter. Maar op de eerste proef op zaterdag brak de motor van de Nederlandse M3, Franky Boulat nam de leiding over en won ook de strijd. Wim Muilwijk moest zaterdagmorgen ook de strijd staken na een sortie. Kurt Braeckevelt kwam zo tweede maar de Oostrozebekenaar voelde snel de hete adem van Cris Algoedt. De slager uit Zwevezele bevestigde zijn prestatie van in Staden en ging voorbij Braeckevelt naar de tweede plaats in de M Cup.
Met deze zege in Roeselare is Franky Boulat zeker van zijn vierde opeenvolgende titel in de BMW M Cup. 

Bij de Juniors stond geen maat op Grégoire Munster. Maar na een lekke band op de lange proef van Passendale was hij op achtervolgen aangewezen. “Ik ben uiteraard trots op Grégoire,” vertelde vader Bernard Munster. “Maar de laatste tijd zijn er wel veel lekke banden, je moet hier goed weten waar je kan couperen en waar niet… maar dat zal bij het leerproces horen zeker.
De zege bij de juniors ging zo naar Gilles Pyck, de Junior uit Poperinge won zo zijn tweede wedstrijd in het Junior BRC. Nadat Reynvoet op de voorlaatste proef nog van de baan ging werd Munster nog tweede voor de Fiesta van Vertommen.

In Historic was Paul Lietaer de gedoodverfde favoriet, op vrijdagavond moesten zijn voornaamste concurrenten Tom Van Rompuy en Guino Kenis moesten op vrijdag al de strijd staken. Op de Zoning liep het echter fout… Lietaer slipte op een zandspoor en beschadigde de mooie Opel Manta op een betonblok. Lietaer moest opgeven, net zoals Bert Coene die op dezelfde steen reed…
De zege ging uiteindelijk naar thuisrijder Danny Kerckhof die met zijn BMW M3 ruim 1 minuut voorsprong had op de Ascona van Jens Maes en meer dan 7 minuten op de Porsche van Lode Dekeyzer. In de Ford Pinto Cup won Mathieu Lietaer.

# Uitslagen
# Foto-reportage

In het Criterium reed Wouter Lievens een ijzersterke wedstrijd. Hij reed van start tot finish aan de leiding en hij won met bijna 2 minuten voorsprong op Phillip Lommers die op zijn beurt met deze 2de plaats de nieuwe kampioen is. De Opel Ascona van Simon Puype sloot de top 3 af.

# Uitslagen Criterium

c est bene
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen