× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

01-09-2018

ConXion Omloop van Vlaanderen - Kris Princen neemt het commando

ConXion Omloop van Vlaanderen - Kris Princen neemt het commando

De 59ste editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen lokte vanavond al opmerkelijk veel toeschouwers die genoten van het spektakel op de 5 klassementsproeven, waaronder een nieuw showgedeelte in Beveren en vooral de spectaculaire Zoning om de avond af te sluiten. Kris Princen is alvast het best gestart. Hij heeft 11"3 voorsprong op Vincent Verschueren, de leider in het kampioenschap.

"De eerste avond is zelfs iets beter verlopen dan verwacht," vertelde Kris Princen. "We hebben heel zuiver en strak gereden. Na Ieper had ik niet echt meer gereden, dus dit valt mee. Op de showproef in Beveren werd ik in het begin even verrast omdat ik met koude banden de pirouette niet vlot kon maken."

Vincent Verschueren maakt zich nog geen zorgen, maar hij moet wel 11"3 goed maken: "De afstelling was niet goed voor de eerste twee proeven. Daarna ging het beter, met onder andere één scratch, maar in Beveren miste ik een rempunt, wat me een vijftal seconden heeft gekost..."

Adrian Fernémont volgt als derde op 24"6. De Skoda-rijder is uitermate tevreden: "Het is mijn eerste keer in Roeselare met een R5 en ook mijn eerste rally met Michelins. De banden voelen goed aan. Op de Zoning heb ik misschien 2" laten liggen omdat ik in het stof van Princen het juiste rempunt niet zag."

Sébastien Bedoret volgt als 4de op 33", voor Andy Lefevere, die weer knap presteert voor eigen publiek netzijn vertrouwde Mitsubishi Lancer EvoX: "Het is eigenlijk geen goed nieuws dat ik voor de Porsches sta met deze Lancer van 10 jaar oud. Ik ben een Porsche aan het bouwen en het is wel de bedoeling dat die sneller wordt dan deze Mitsubishi," lachte de lokale specialist.

Kevin Demaerschalk, na de eerste lus nog 4de ondanks overmatig onderstuur, reed een wiel van de Citroën C3 R5 op KP 4. Melissa Debackere volgt op de 8ste plaats met haar Skoda Fabia R5: "We hadden een veel te zachte afstelling bij de start. Het gevoel was goed, maar de tijden volgden niet. We zaten nog een beetje in vakantiemodus..."

Bij de Porsches reed Tim Van Parijs op de Zoning een gedeelde snelste tijd, maar toch is het Gunther Monnens die de leiding heeft. de Limburger staat 6de algemeen, 0"9 voor Patrick Snijers en 3"8 voor Van Parijs. Dat belooft voor de tweede etappe!

Vooraan verloor Bert Cornelis, met de ex-Verschueren Fabia R5, op de eerste proef meteen 5 minuten omdat hij een gebroken velg moest vervangen. Philip Cracco stopte na KP 2 om persoonlijke redenen.

Bij de Juniors heeft Grégoire Munster al een mooie voorsprong op Glen Snaet, die in eigen streek sneller is dan Niels Reynvoet en Gilles Pyck.

In Historic staat er weer geen maat op Paul Lietaer, die al bijna 2 minuten voorsprong heeft op Danny Kerckhof. De BMW M3's van Tom Van Rompuy en Guino Kenis (motor) moesten vroegtijdig de strijd staken. In de M Cup heeft Van den Brand de leiding in handen voor Kurt Braeckevelt, Wim Muilwijk en Franky Boulat. 

MLV banden velgen Poperinge
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen