× LIVE INFO - Rally van Zuid-Limburg Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

LIVE INFO - Rally van Zuid-Limburg

29-08-2018

ConXion Omloop van Vlaanderen - Complete voorbeschouwing

ConXion Omloop van Vlaanderen - Complete voorbeschouwing

Met de ConXion Omloop van Vlaanderen zetten we komend weekend de finale in van het Jobfixers BRC in. Het lijkt net zoals vorig jaar een spannend slot te worden, waar de kampioen pas heel laat zal bekend worden... De wedstrijd in de Rodenbachstad is de oudste op de kalender, maar het is duidelijk dat er een frisse wind waait in het bestuur van de club. Afspraak vanaf vrijdagavond in en rond Roeselare !

Deelnemers

Het titelduel tussen Verschueren en Princen gaat verder, Vincent Verschueren (Skoda Fabia) won hier vorig jaar en heeft momenteel ook een kleine voorsprong in het kampioenschap. Kris Princen (Skoda Fabia) heeft iets recht te zetten in Roeselare want in de laatste 2 edities ging de Limburger van de baan... Maar vooraan moeten we ook rekening gaan houden met de Skoda van Adrian Fernémont en de Citroën C3 van Kevin Demaerschalk.
Daarnaast zijn er nog een hele resem belangrijke outsiders: Sébastien Bedoret die carte blanche krijgt van Skoda, Bert Cornelis in de ex-Verschueren Skoda Fabia, Achiel Boxoen en Pieter-Jan Michiel Cracco in de JobfiXers Fiesta's, Melissa Debackere (Skoda Fabia) en natuurlijk ook Andy Lefevere die met de Lancer EVO X steeds bijzonder snel is. Tot slotte brengen ook Robin Maes (Skoda Fabia), Jourdan Serderidis (Skoda Fabia) en Philip Cracco (Ford Fiesta) een R5 aan de start.

Binnen de top 10 verwachten we zeker ook een Porsche, want met 8 GT's zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooie strijd tussen Patrick Snijers, Gunther Monnens, Tim Van Parijs en Fredericq Delplace. Maar ook de deelnemers van de M-Cup zijn in staat om een mooi resultaat algemeen neer te zetten... Dan denken we in de eerste plaats aan de Nederlander Mats van den Brandt (M3) en Hans Weijs (BMW 132i).

Bij de Juniors lijkt Grégoire Munster de favoriet. Aan ritme zal het Munster niet ontbreken want afgelopen weken reed hij zowel de WRC wedstrijd van Duitsland en de befaamde Barum Rally. Maar Niels Reynvoet, Glenn Snaet en vooral Gilles Pyck zullen hun vel ongetwijfeld duur verkopen in eigen provincie.

In West-Vlaanderen zijn de historics zoals steeds sterk vertegenwoordigd. Paul Lietaer is zoals steeds favoriet, bovendien kan de snor na afloop misschien zijn titel vieren. Hij moet vooral uitkijken naar de prestatie van Tom Van Rompuy, tweede in het kampioenschap na zijn tweede plaats in Ieper. De BMW M3's van Danny Kerckhof en Guino Kenis zullen ongetwijfeld meestrijden voor het podium. 

# Deelnemerslijst

Parcours - Timing

De proeven van deze 59ste editie werden op vele plaatsen aangepast. Zo komt de 'oude' zoning-proef terug en dit op een boogscheut van het service park (Zwaaikomstraat). Op vrijdagavond is er op kp Beveren een show gedeelte op de domeinen van rijschool Lust. Vooral de lange proeven van Passendale en Houthulst lijken echter de scherprechters te worden van deze wedstrijd. 

# Onboard beelden proeven
# Timing vrijdag
# Timing zaterdag

Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen