× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

26-08-2018

Sander van Hoof wint Short Rally van Kasterlee - Compleet verslag van de wedstrijd

Sander van Hoof wint Short Rally van Kasterlee - Compleet verslag van de wedstrijd

In de Antwerpse Kempen was er vandaag de Short Rally van Kasterlee, een provinciale wedstrijd met een internationale tint... Want ook dit jaar waren de Nederlanders favoriet in Kasterlee. Piet Van Hoof won de afgelopen 6 edities, maar het was niet Piet maar wel Sander Van Hoof die de beste start nam. Na 2 proeven had de jongste Van Hoof bijna 10 seconden voorsprong op de EVO IV van Piet.

Sander Van hoof bleef foutloos en stond halverweg nog bijna 8 seconden voor op Piet. Toen deze laatste in de vijfde proef een remzone miste werd de voorsprong uitgebouwd naar 20 seconden. Zelfs voor Mr Kasterlee was het onmogelijk om dit gat nog te dichten, in de allerlaatste proef verdween Piet Van Hoof zelfs nog uit de tabellen. Met de zege van Sander blijft Kasterlee in handen van de familie Van Hoof, al lijkt de nieuwe generatie klaar om de titel van Mr Kasterlee over te nemen.

De Hyundai i20 R5 van Bob de Jong werd zo nog tweede voor de sterk presterende Lancer van Antoine Van Ballegooijen. De andere R5 wagens aan de start waren snel kansloos. De wederoptredende Peter Bijvelds maakte indruk bij de eerste doortocht op kp Reties Heike, maar veel verder kwam de Nederlander niet... Bij het ingaan van de rondekoers ging hij van de baan en moest opgeven. Martin van Iersel, een vaste klant in Kasterlee, reed een ronde te weinig op de eerste proef en zakte na de nodige straftijd meteen ver weg. 

Na Van Ballegooijen kwam Mats van den Brand die zijn favorietenrol bij de historics waar maakte. De BMW M3 reed de concurrentie op een hoopje en was bijna 3 minuten sneller dan de eerste achtervolger bij de Historics, de mooie Sunbeam Lotus van Antione Biesheuvel. Ronny Declerck werd derde in de Opel Ascona.

Tom Ceuppens bewees zijn progressie van de afgelopen maanden en eindigde als eerste Belg en eerste moderne achtertrekker. Na de BMW van Ceuppens werd de top 10 compleet gemaakt door de Lancer van Eddy Vandevelde, de BMW 1 van Patrick Diels, de Hyundai R5 van Van Iersel, de Lancer van Johnny Poelmans en de mooie Opel Kadett C van de Nederlander Harold Soetens.

Net buiten de top 10, op plaats 12, vinden we de eerste voortrekker en dat is net zoals in 2017 de Toyota Yaris van Frederik Vrolix. Bij de voortrekkers was hij de meerdere van Niels Reynvoet en Erik Vanwinckelen.
In divisie 1-2 was de zege voor Stefaan Tjoens, hij won met meer dan 2 minuten voorsprong op de Subaru Impreza van Stephaan Demedts en de Citroën Saxo van Bjorn Ramboer.  

# Foto-reportage
# Uitslag

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen