× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

12-08-2018

Verschueren wint met glans in de Rally van Staden

Verschueren wint met glans in de Rally van Staden

Met de Rally van Staden namen de provincale piloten de start van aan het tweede deel van het VAS kampioenschap. Voor titelkadidaten Steve Bécaert (div 3) en Stefaan Tjoens (div 1-2) begon de wedstrijd in mineur. Bécaert moest voor de start van de eerste proef reeds de handdoek werpen met een haperende motor: "Staden brengt ons nooit veel geluk, deze keer haalden we zelfs niet eens aan de start. We maken een kruis over het kampioenschap," aldus Steve in een reactie op facebook. Stefaan Tsjoens kon mits een goed resultaat reeds zeker zijn van de titel in div 1-2, maar in de eerste ronde moest hij na een sortie aan de kant... 

Vincent Verschueren deed als favoriet voor de eindzege wel wat er van hem verwacht werd. De regerende nationaal kampioen kwam in Staden de nieuwe Skoda Fabia R5 van GoDrive inrijden. Niemand was opgewassen tegen Verschueren en hij won ook met een kleine minuut voorsprong op Andy Lefevere. Deze laatste kon met zijn EVO X één keer de snelste tijd noteren, maar Verschueren kloppen was onhaalbaar. "Een tweede plaats in onze Lancer met een Fabia R5 voor ons en eentje achter ons daarmee kan ik leven," lachte Andy Lefevere na afloop. De Fabia R5 na Lefevere was deze van Davy Vanneste, hij volgde op reeds bijna 2 minuten van de ongenaakbare Vincent Verschueren. 

PJM Cracco viel met de Fiesta R5 buiten de top 3 en moest in laatste instantie nog Paul Lietaer voorbijlaten. "De snor" was opnieuw in goede doen en reed zich met de 30 jaar oude Opel Manta 400 naar een vierde plaats algemeen. Bij de historics was niemand opgewassen tegen Lietaer, vice-kampioen Prinzie was in zijn thuisrally op weg naar een tweede plaats en de 11de plaats algemeen. Maar op het einde liep het fout, eerst leip en riem af en daarna begaf de koppeling... En de STESHA Opel Ascona moest noodgedwongen aan de kant.
Nick Toorré was lange tijd in running voor de derde plaats, maar nadat hij zich even vast reed in de prei zakte hij even weg in het klassement. Na een mooie remonte en de opgave van Prinzie werd Toorré nog tweede. Piet Declercq sloot de top 3 af, een mooi resultaat in de Porsche 911 voor de piloot die de laatste tijd veel kreeg af te rekenen met mechanische problemen.

Bij de historic piloten echter heel wat klachten over het lang wachten. "We moesten steeds wachten op een beschikbare 0 wagen om de weg te openen. En een half uur na de laatste moderne waren veel toeschouwers zich aan het verplaatsen bij onze doortocht...".

Na Lietaer volgden lange tijd de Lancers van respectievelijk Philip Barbier en Dennis Degroote, maar in de allerlaatste proef verloor Degroote aan pak tijd door een krom achterwiel. Philip Barbier werd zesde en Cris Algoedt kon nog voorbij de Lancer van Degroote naar de zevende plaats. Daarmee was de slager uit Zwevezele ook de snelste BMW. Hans Weijs was de favoriet bij de beamers, maar na problemen met de benzinetoevoer was de Nederlander kansloos, al bleef hij wel de publiekslieveling. Dennis Degroote werd nog achtste voor de Porsche GT3 van Chris Debyser en de BMW 1 van Kurt Braeckevelt die de top 10 afsloten. 

In div 1-2 was favoriet Tsjoen snel uitgeteld... Michael Lyneel was met zijn Clio de snelste starter, maar toen hij de strijd moest staken nam Damon Noyelle (Subaru) over. Noyelle won voor de Subaru van Vanhoutte en de Saxo van Ramboer. Glenn Snaet was in de Peugeot 208 R2 de snelste voortrekker, Jeroen Catelin won de strijd in de Clio 2 Challenge. 

# Foto reportage
# resultaten

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen