× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

25-05-2018

Wedstrijdverslag - Sezoensrally - Didier Duquesne

Wedstrijdverslag - Sezoensrally - Didier Duquesne

Afgelopen weekend was er in de omgeving van het Limburgse Bocholt de internationale Sezoensrally. Eén van de topwagens aan de start was de Skoda Fabia R5 van het Konvert Team. Piloot Didier Duquesne reed een mooie wedstrijd, maar met de finish in zicht dook de Skoda Fabia R5 van de baan.

Didier Duquesne is ondertussen bekomen van de crash en blikt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste deelname aan de Sezoensrally. “Tja, die sortie had uiteraard niet mogen gebeuren… Ondertussen heb ik samen met Bernard Munster de onboad beelden bekeken en ik heb een kleine stuurfout gemaakt. De wagen brak een beetje uit en ik stuurde iets te veel tegen en voor we het goed en wel beseft hadden hingen we in de bomen…

Natuurlijk hadden we met Konvert graag de finish bereikt, maar we beseffen maar al te goed dat zoiets mogelijk is op dit niveau.” aldus de verantwoordelijke van Konvert. “Voor ons is het voornaamste dat het team ongedeerd uit de wagen kwam.”

Op de eerste proef had ik meteen wat tijd verloren, maar hoe meer de wedstrijd vorderde hoe beter ik me voelde op de maaskiezel. In de tweede ronde dacht ik goed te rijden maar de tijden volgden niet. Op service bleek de pop-up valve defect te zijn en we verloren zo ongeveer 20% van ons vermogen. In de laatste ronde waren we meteen ongeveer een halve seconden sneller per kilometer…  Ik was net voorbij Wright en Matterne opgeklommen naar de zesde plaats toen het misliep. Jammer want achteraf gezien was een top 4 haalbare kaart.” besluit Didier.

Het team blijft niet bij de pakken zitten, in de ateliers van BMA wordt momenteel een volledig nieuwe Skoda gebouwd met het oog op de volgende wedstrijd van het Konvert Team : de Renties Ypres Rally.

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen