× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

17-05-2018

Sezoensrally - Complete voorbeschouwing

Sezoensrally - Complete voorbeschouwing

Met de Sezoensrally van Bocholt is het JobFIXers BRC precies halverwege, alle titelkandidaten geven afspraak komende zaterdag op en rond het gezellige Kerkplein van Bocholt.

Deelnemers

Met 10 R5 wagens is de deelnemerslijst van de Sezoensrally bijzonder aantrekkelijk. Titelkandidaten Kris Princen en Vincent Verschueren zullen ongetwijfeld strijden voor de zege, al moet men in Bocholt en voor de titel nu ook rekening gaan houden met Adrian Fernémont. Na zijn zege in Spa en de derde plaats in de Wallonie is de Namenaar een belangrijke concurrent geworden…  

Op het onverhard van Bocholt was Stephen Wright de voorbije jaren steeds derde, de Ier zal in de Fiesta misschien wat vermogen missen om mee te doen voor de zege, maar ook voor in de subtop zijn er heel wat tegenstanders… De Nederlander Van Loon komt snelheid opdoen voor de ELE Rally. Maar we moeten zeker ook rekening houden met zijn Fabia R5 want enkele jaren geleden werd hij tweede na Freddy Loix en Steve Matterne werd in het verleden nog derde en won nog de Criterium wedstrijd in een Lancer. 

Verder zijn er Sébastien Bédoret die zijn leerproces verderzet maar moet ook de Fabia nog ontdekken op onverhard, de Konvert Skoda van Didier Duquesne, de Ford van Pieter Jan Michiel Cracco en de Hyundai i20 R5 van Martin Van Iersel. In de subtop moeten we ook rekening gaan houden met de snelle Lancers van Steve Bécaert en Bastien Rouard en  de Porsches van Günther Monnens en Patrick Snijers. Beide Porschisten hopen op een plaats in de top 5… De drie andere Porsches zijn in handen van Johan Dekens, Robby Moers en Darrel Taylor. In GT nemen ze het op tegen de Nissan 350Z's van Ditr Toprek en Dirk Ceyssens. 

De M Cup is ook terug van de partij in Bocholt, op de maaskiezel nemen Mats van den Brand, Franky Boulat en Patrick Diels vertrekken als favorieten de spectaculaire M Cup. (voorbeschouwing M Cup). 

Daarnaast is het ook nog uitkijken naar de Juniors (voorbeschouwing) waar we opnieuw een mooie strijd verwachten tussen Fiesta’s van leider Jean Dilley en Kurt Reynvoet, de Adam van Grégoire Munster en de 208 van Tobias Brüls.
Bij de historics (voorbeschouwing) is Paul Lietaer favoriet, Lietaer mist wel ervaring in Bocholt maar met de 4x4 Legacy is hij bijzonder goed gewapend. Hij moet het opnemen tegen de BMW’s van Guino Kenis en Tom Van Rompuy, vice kampioen Stefaan Prinzie die een voorliefde heeft voor het onverhard en de Escort van Dirk Deveux. Patrick Mylleville start met de Porsche 911 als leider in de tussenstand en kan op regelmaat wel eens een mooi resultaat noteren in dat kampioenschap… 

# deelnemerslijst

Parcours - Timing 

Het concept van drie keer vijf KP’s blijft behouden, de proef van Peer zien we echter niet meer terug in deze editie. Wel zal staat Goolder terug op het programma, nu de werken aan de Brogelerweg afgerond zijn. Het RACB Criterium sluit dit jaar aan vanaf KP1 en rijdt tot en met KP 10. 

# Timing

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen