× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

02-05-2018

Wedstrijdverslag - TAC - Johan Depredomme

Wedstrijdverslag - TAC - Johan Depredomme

Persvoorstelling

Op zaterdag, de week voor de TACc rally, werd de wagen voorgesteld aan de pers, sponsors en de supporters in Restaurant Charbon. We konden spreken van een mooie opkomst en een geslaagde voorstelling. Na een natje en een droogje werd het woord genomen door Johan waar nadien de wagen onthuld werd, iedereen was enthousiast door de geslaagde belettering.

Er werd nog nagepraat tot diep in de avond.

Shakedown

Op woensdag voor de wedstrijd werd de shake down gehouden op De Ratte naar jaarlijkse gewoonte op de tac rally. Na de nodige controles waren we klaar om onze eerste meters te maken met de Ford Fiesta R2.Het weer was zeer wisselvallig en het parcours lag er zeer glad en verraderlijk bij, niet echt ideaal maar we hadden er alle moed op.

De eerste doortocht was goed, we hadden er een goed gevoel aan overgehouden en we voelden ons beide goed in de wagen. Bij de tweede doortocht werd een klein slippertje gemaakt zonder veel erg, in  de eerste zone van het parcours op een stuk die er zeer glad en vettig bij lag waar al meerdere teams zich verslikt hadden.

Bij de derde run zijn we echter in de gracht beland, iets te enthousiast de bocht ingegaan en een bezoekje aan een Tieltse gracht was onvermijdelijk, er was echter niks van schade en met de hulp van toeschouwers konden we onze weg verder zetten. Er werd nog een run afgewerkt in het donker en ons vertrouwen was niet aangetast.

Op naar zaterdag!

TAC rally

Na de verkenningen op vrijdag, die goed waren verlopen en de nota’s werden gemaakt was het eindelijk zover, het moment waar we zo naar uitgekeken hadden en dat onder een stralend zomerzonnetje. Na het startpodium te zijn gepasseerd ging het richting eerste klassementsproef Schuiferskapelle.

Na de start lag het tempo goed, bochten waren niet te snel of te traag maar vlot, de remzones werden genomen met marge.....Het ging prima tot na een kilometer of zes, een bocht die niet te snel werd genomen, er werd zelfs nog een versnelling lager geschakeld maar de weg die er vettig bij lag.

De achterkant brak in die bewuste bocht plots uit, Johan haalde de wagen tot twee maal toe heel mooi terug maar de derde keer was fataal. De schade viel al bij al mee maar de radiator was geraakt en het was dus einde verhaal, veel te vroeg. Toch willen we iedereen bedanken voor de steun en vooral ook al onze sponsors voor het vertrouwen, hopelijk kunnen we volgend jaar terug op jullie rekenen want we komen zeker terug.

We hebben zelfs nog meer goed nieuws, we nemen deel aan de rally van Staden en dat op 12 augustus, verdere info krijgen jullie zeker later nog.

MLV banden velgen Poperinge
Verzekeringen Delaere
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen