× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

13-03-2018

Wedstrijdverslag - Rallysprint Moorslede - Jan Crommelinck

Wedstrijdverslag - Rallysprint Moorslede - Jan Crommelinck

Ons team bestaat uit piloot Jan Crommelinck, die enkel nog maar ervaring had in 2017 als co-piloot en de co-piloot, Gert-Jan Carrette die nog nooit in een rally auto had plaatsgenomen. 

KP1: Voor de eerste maal in zijn leven kon Jan vertrekken met een Ford Fiesta R2 van Garage XLT. Door het natte weer begon onze vooruit al na enkele km’s aan te dampen. Daardoor schatte hij een links 3 verkeerd in en trok iets te lang aan de handrem. We gingen rond zonder schade. We konden na 20sec onze KP verder zetten, maar het aandampen van de vooruit kregen we niet onder controle, ook de co-piloot raakte even de kluts kwijt en zo werd het een 50ste tijd algemeen en 4de in de 3F klasse. 

KP2: Toen we aankwamen voor te starten was het snel duidelijk dat de wedstrijd stil lag, toen de eerste auto’s mochten vertrekken hoorden we na ongeveer 15 auto’s dat de start zou verplaatst worden naar post 5 omdat er iemand een elektriciteitspaal geraakt had. Deze beslissing werd goed en snel genomen door de organisatie. 
Na onze start was het duidelijk dat Jan veel meer vertrouwen had en dat Gert-Jan het lezen ook goed te pakken had. Zonder fouten eindigden we op een 16de plaats algemeen en schoven op naar de 28ste plaats in het klassement! 

KP3: NU begint alles zeer vlot te lopen, een paar minimale foutjes in de eerste kilometers, maar dan begon Jan alles te geven, het opdrogende traject zorgde dan ook voor veel meer grip. Een 22ste plaats algemeen tot gevolg en alweer wat opgeschoven in het klassement, 23ste! 

KP4: Dit was voor ons "de kp" van de dag, alles liep zo goed als perfect! Piloot en co-piloot werkten perfect samen, met als kers op de taart een 13de plaats algemeen. Dit hadden we nooit durven dromen op ons debuut. Ook in het klassement schuiven we nog 1 plaatsje omhoog, 22ste als eindresultaat en 3de in de 3F klasse. 

Eerst en vooral zouden we de organisatie en zeker de vrijwilligers willen bedanken om dit mogelijk te maken, Garage XLT voor de service en de wagen. Onze sponsors, QUATRA Frying oil, HELICAT en TRAWOBO!!!  Bij deze nog een link van onze 4de KP.

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen