× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

11-03-2018

Andy Lefevere wint Rallysprint van Moorslede

Andy Lefevere wint Rallysprint van Moorslede

Het parcours van de 17de rallysprint van Moorslede stond deze morgen blank door de stevige buien van afgelopen nacht. Er werd beslist om de proef ongewijzigd te laten doorgaan, de watersplashes zorgden voor spectaculaire beelden, maar waren ook heel slecht voor de mechaniek... 

Thuisrijder Bert Coene kon in de eerste ronde alle valstrikken ontwijken en draaide de beste tijd. Maar lang kon Bert niet genieten van zijn leiderspositie... Andy Lefevere die hier op pad was met de Porsche van Chris Debyser nam na een scratch in de tweede ronde de leiding over. Meteen voelde Coene ook de hete adem van Monnens. "We kunnen de Porsche niet bijhouden," verklaarde de transporteur uit Moorslede. In de derde ronde maakte Coene nog een klein foutje en uiteindelijk eindigde hij pas pas vierde.

Aan de top bleef het heel spannend, want in de derde ronde waren de verschillen uitermate klein... Monnens, die op uitnodiging van co Nick Degryse aan de start kwam, was de snelste amper 0,16 seconden sneller dan Lietaer en 0,2 sneller dan Lefevere. Bij het ingaan van de laatste ronde stond de Limburger tweede, maar Paul Lietaer zette in de laatste ronde een kanontijd neer en ging Monnens voorbij naar plaats 2. Lietaer eindigde op 12 seconden van Lefevere, eigenlijk moest het verschil nog kleiner geweest zijn want Polle werd even gehinderd door een voorwagen met pech. 

Andy Lefevere won zo samen met co Chris Debyser voor de tweede maal in zijn carrière de Rallysprint van Moorslede. Het is nu reeds duidelijk dat Andy Lefevere een te duchten tegenstander zal zijn in de GT klasse... 

De top 5 werd compleet gemaakt door een sterk rijdende Joost Vanbeveren. In de eerste ronde zaten Steve Bécaert en Dennis Degroote ook nog in de kopgroep, maar beide piloten gingen in de tweede ronde van de baan. Bécaert kon na enkele minuten weer verder, maar voor Degroote was de wedstrijd gedaan... Erger was het nog voor Steven Dolfen, de stuurbekrachtiging van de DS3 R5 begaf en Dolfen sukkelde in de gracht. Gelukkig was er geen schade aan de wagen, maar zijn wedstrijd was al in de eerste ronde afgelopen. 

Gilles Pyck kwam in Moorslede proefdraaien voor de TAC Rally. Het aanstomend talent uit Poperinge was met voorsprong de snelste F2 en eindigde, na de opgave van Brecht Hoorne, op een knappe 6de plaats. Helaas kon Pyck zich niet meten met de 208 van Bjorn Deruyter want hij moest in laatste instantie forfait geven wegens onvoldoende budget. "Het nodige budget was er, maar het franchise bedrag was er niet. Om zelf geen financiële kater over te houden wil ik liever wachten tot alles in orde is," aldus Deruyter op facebook.

Bij de historics was niemand opgewassen tegen de Legacy van Paul Lietaer. Christophe Merlevede opende met een mooie tweede tijd, maar zette toen de BMW op de aanhangwagen. "Na de waterspash kregen we motorstoringen, we gaan geen risico nemen en vertrekken naar huis," verklaarde Merlevede ons. Voor de tweede plaats werd uiteindelijk gestreden tussen de Opel van Gevaert en de Sierra van Toorré. In de laatste proef ging voormalig VAS kampioen Nick Toorré nog voorbij Wouter Gevaert. Ook Filip Cailliau was in de running voor het podium, maar na een cardanbreuk zakte de VW Golf weg in het klassement.

Binnen de historic wedstrijd was er ook de eerste manche van de Pinto Cup. Rik Vannnieuwenhuyse ging in de eerste ronde reeds van de baan en moest opgeven, Mathieu Lietaer nam de beste start maar moest halverwege opgeven met ontstekingsproblemen. De zege ging uiteindelijk naar Zwevezelenaar Koen Verhaeghe in de rode Ford Escort MKI.

In divisie 2 was Stefaan Tjoens 3 maal de snelste, hij won dan ook overtuigend voor de Clio's van Lynneel en Degeytere. 

# Uitslagen
# Foto-reportage

c est bene
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen