× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be

29-11-2017

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Xavier Beel

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Xavier Beel

Xavier Beel: "Na een eerste kennismaking tijdens de rally van Doornik, waar we op een knappe 4de plaats eindigden, trok ik samen met Davy Baekelandt vol vertrouwen richting 6u van Kortrijk. Daar de het deelnemersveld in Kortrijk van een gans ander kaliber was dan Doornik, hoopten we ergens een top 25 resultaat te rijden.

Zaterdagavond zijn we tijdens de openingsproef Lavano gestart met in het achterhoofd niet proberen rond te gaan op deze bijzonder gladde proef. Maar tevens proberen om een goede tijd neer te zetten zodat we de zondag comfortabel konden starten. Op de service keken we de resultaten na en tot onze grote verbazing stonden we 13de algemeen.

Zondagmorgen na het vrij krabben van de wagen, startten we zonder ons al te veel illusies te maken over het resultaat van de zaterdagavond aan een lange dag rally rijden. We probeerden ons ding te doen zonder veel naar tijden van anderen te kijken. Het parcour was enorm verraderlijk, gladdig en veel modder. De hoofzaak was om op de weg te blijven en zien wat we ervan maakten. ‘s Middags brak opnieuw KP Lavano aan die volgens ons gladdiger was dan de zaterdag, toch zeker het deel beneden. Dus opnieuw ons verstand houden en niet rondgaan. Na KP Bevergem bleek echter dat we nog steeds 13de algemeen stonden in het klassement. Met nog 4 KP’s te gaan hoopten we toch ergens om in de top 15 te kunnen eindigen.

KP ‘t Hoge en Aalbeke verliep zoals we wilden en met nog 2 kp’s voor de boeg begon er toch een druk te komen. Halverwege KP Tombroek begon echter de motor te haperen. Met een klein hartje startten we op KP Bevergem in de hoop ons resultaat te kunnen behouden en de wagen in het gesloten wagenpark te krijgen. Dit lukte zodat we als einduitslag op een knappe 13de plaats konden eindigden, een resultaat waar we niet durfden van dromen. Bij deze een dikke merci aan sponsors en het volledige service team alsook de supporters."

MLV banden velgen Poperinge
Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen