× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

28-11-2017

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Jeroen van Wanseele

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Jeroen van Wanseele

"Na de algemene overwinning bij de Historics in de rally van Doornik startten we met het volle vertrouwen in Kortrijk.  Daar de tegenstand in Kortrijk van een iets ander kaliber was dan in Doornik ambieerden we een top-10 plaats, maar vooral een goed resultaat in onze klasse en natuurlijk de Pinto-cup.

Toen we zaterdagavond de amusante glijpartij op de Lavano-site tot een goed einde hadden gebracht, stonden we op een toch onverhoopte 3e plaats algemeen bij de Historics en dit na Arthur Kerkhove en kersvers Belgisch kampioen bij de Historics Robin Maes met de BMW M3.

Zondagmorgen waren de weergoden ons opnieuw goed gezind, de wegen lagen er glad bij en het is geen geheim dat we ons evenveel amuseren op een gladde ondergrond als op een droog wegdek. Met de ondertussen 40 jaar oude Ford Escort kunnen we dan het tekort aan pk’s tov. de modernere historics ruim goed maken met het betere glij- & stuur-werk. Bij momenten lag het er wel zeer vervaarlijk bij, op Aalbeke werden we zelfs verrast door ijzel.  We bleven echter wel constant in onze tijden, meestal in de top-3 en zelfs de scratch op Aalbeke 2.  Zo bleven we in de running voor het podium en konden we strijden met Robin Maes en Danny Kerckhof in de BMW’s.

In de Pinto-cup kregen we het meeste weerwerk van Rik Vannieuwenhuyse die ook constante tijden draaide en 4e algemeen stond.  Helaas moest onze Pinto-collega het net voor de meet opgeven met een technisch probleem.

Uiteindelijk werden we 2e historic, winnaar in H3 en winnaar in de Pinto-cup.  Een zeer mooie afsluiter van een bewogen rallyseizoen.

Bij deze willen we iedereen die ons dit seizoen gesteund heeft bedanken. Onze sponsors, de Ford garages Bert uit Tielt en Unicars Oostende, Diksmuide en Brugge, BG Technics, Monkerhey en J-tech en natuurlijk onze servicecrew: Bart, Xavier en Viktor.  Aan allen een dikke merci! Tot in 2018 langs de Belgische rallywegen!"

MLV banden velgen Poperinge
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen