× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

08-11-2017

Rally van Zuid-Limburg - beslissende wedstrijd in VAS kampioenschap - Complete voorbeschouwing

Rally van Zuid-Limburg - beslissende wedstrijd in VAS kampioenschap - Complete voorbeschouwing

De Rally van Zuid-Limburg is de voorlaatste manche van het provinciaal VAS kampioenschap. De algemene titel in dat kampioenschap is nog niet beslist, dus om de ontknoping van het VAS kampioenschap van op de eerste rij mee te maken afspraak komende zondag in Gingelom...

Deelnemers

Het is met meer dan 90 inschrijvingen een vol huis in de Rally van Zuid-Limburg, bovendien kan het ook bijzonder spannend worden voor de eindzege. De titelstrijd gaat tussen de Clio R3 van Steven Dolfen en de Skoda Fabia R5 van Steve Bécaert, David tegen Goliath dus. Steve Bécaert is ook één van de favorieten voor de eindzege. De transporteur uit Poperinge die voor het eerst met de Skoda zal rijden, moet het opnemen tegen de Nederlandse Ford Fiesta R5 van Kevin Van Deijne. Maar de R5 wagens zullen vooral tegenstand krijgen van de snelle Lancers... Uit Nederland komen Piet Van Hoof en Hein Jonckers, maar er zijn ook een pak lokale specialisten in een Lancer. Dan denken we in de eerste plaats aan voormalig VAS kampioen Marc Turrion, maar ook Steve Matterne, Steve Van Bellingen, Eddy Vandevelde, Jos Pennartz, Bart Vrijdaghs en Bart Windemolders die zijn come-back maakt in de ex-Langenakens Lancer EVO X.

Tel daarbij nog de Porsche GT3’s van thuisrijder Moers en streekrijders Schmelcher en Dekens en dan weet je dat de ereplaatsten duur verkocht zullen worden. Maar ook de Clio R3 van R2 kampioen Steven Dolfen mogen we in de kopgroep verwachten... Dolfen wil immers maar al te graag de VAS titel behalen... 

Maar ook Jelle Vermeire is met zijn Ford Fiesta R2T uit op een mooi resultaat, de West Vlaming hoopt stilletjes op een top 1à plaats. Daarnaast is de Rally van Zuid-Limburg ook de laatste manche van de Clio2 Rally Challenge 2017.

Bij de historics zal ook nog gestreden worden voor de fel begeerde titel. Danny Kerckhof (BMW) wil natuurlijk punten goedmaken op Bram Fonteyne (Volvo), terwijl thuisrijders Deveux, Laporte en Fruyt voor de glorie van de dag zullen gaan.

Er is ook een regularity wedstrijd, die op heel wat belangstelling kan rekenen. Voor de toeschouwers is de komst van de Proto van Jasper van den Heuvel ook een leuke extra. (artikel)

# genummerde deelnemerslijst

Parcours / timing

Net zoals de afgelopen 3 edities bestaat de wedstrijd uit 4 ronden van telkens 3 proeven (Borlo - Aalst - Gelmen). Borlo werd licht gewijzigd en opent de wedstrijd, daarna gaat het naar Aalst, deze keer verreden in omgekeerde richting en de lussen eindigen telkens met de ongewijzigde proef van Gelmen, langsheen de Luikersteenweg.

Op zondagmorgen 12 november gaan de rijders om 8u30 over het startpodium en de rallywagens worden op zondagavond rond 19u opnieuw verwacht in Gingelom voor de podiumceremonie. De prijsuitreiking is voorzien om 21u in de feesttent.

Website / Rallycentrum

 Net als de voorgaande jaren wordt het wedstrijdcentrum gevestigd op de Industriezone van Gingelom (plan)

Meer info via rallyvanzuidlimburg.be.

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen