× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

07-11-2017

Wedstrijdverslag - Condroz Rally - Robin Maes

Wedstrijdverslag - Condroz Rally - Robin Maes

Robin Maes en copiloot Christophe Declerck begonnen aan de Condroz Rally als leider in het Belgian Historic Championship. Na een goede voorbereiding vertrok de piloot van de gele BMW zaterdagochtend vol vertrouwen voor de 18 laatste proeven van het seizoen.

Helaas hadden we voor de eerste boucle een verkeerde bandenkeuze,” verklaarde de zaakvoerder van MR Group. “Maar ondanks de te zachte banden waren de tijden toch niet slecht. De tweede boucle ging het al stukken beter. Maar op deze proeven die vaak klimmen mist de BMW wat koppel.

Echter op de vijfde proef sloeg het noodlot toe in de BMW van Robin Maes… Een selector van de versnellingsbak brak af en deze nam 2 versnellingen tegelijk. “Een grote knal als gevolg en over and out... We beslisten toch de SuperRally te rijden omdat we nog punten konden nemen en zeker de proef Strée Ombret met de fantastische toeschouwers niet wilden missen.

Sportief gezien reed Robin Maes een heel sterke wedstrijd, op zondag in de regen werd de stuurmans kunst bevestigd. “Proficiat aan Stefaan en Sharon met hun overwinning en ook alle andere historic piloten, het was top en een eer om dit jaar met jullie te mogen rijden. Jammer dat de titel niet werd beslist op de proeven, maar ook dat is een deel van de sport…

De BMW M3 van Robin zal nu klaar gezet worden voor de Rally van Kortrijk. “Onze BMW is een youngtimer, maar met 2300 cc en ‘maar’ 270pk is de stuurmanskunst nog altijd heel belangrijk. Ik dank dan ook iedereen die in me geloofde en blijft geloven… We werken aan een mooi project voor Z018, maar eerst nog Kortrijk waar ik de BMW voor de laatste keer zal inzetten.

Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen