× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

05-11-2017

Kris Princen oppermachtig in de Condroz, Verschueren en Prinzie nemen de titels...

Kris Princen oppermachtig in de Condroz, Verschueren en Prinzie nemen de titels...

Bij de start van de Condroz Rally hadden zowel Vincent Verschueren en Kris Princen nog kans op de titel. Voor Kris Princen was aanvallen vanaf de eerste meter de enige mogelijkheid om de titel te behalen. De Limburger nam na de sortie van Ghislain de Mevius de leiding over en gaf deze niet meer af... Geen simpele opdracht want de concurrentie was hevig. 

Vooral Kevin Abbring wou in de Condroz nogmaals zijn snelheid bewijzen. Princen bleef echter het ganse weekend foutloos en de BMA Skoda bleek opnieuw heel betrouwbaar. Abbring bleef steken op iets minder dan een halve minuut.

Vincent Verschueren werd uiteindelijk knap derde, en met deze plaats is hij ook de nieuwe Belgisch kampioen een titel die Vincent aan de finish opdroeg aan Gaby Goudezeune. "Voor mij is het super, maar zonder Gaby stond ik hier niet..." aldus Vincent. Op zaterdag nam Verschueren een heel rustige start, maar de rustige aanpak heeft geloond... 

Manuel Canal-Roblès, de revelatie van de Condroz 2016, was opnieuw heel snel. De piloot van de Skoda Fabia WRC leek op weg naar een derde plaats maar toen moest hij opgeven met mechanische problemen. Eerder op zaterdag verdween ook Cedric Cherain met mechanische problemen uit koers toen hij met Abbring in strijd was voor de tweede plaats. François Duval was ook heel even mee in de kopgroep, maar na een sortie op snelheid moest hij lossen... Op zondagmorgen brak de ophanging van de DS3 en verdween hij uit koers. 

In de top 5 zagen we zondag nog een mooie strijd tussen de Ford Fiesta van Adrian Fernémont en de DS3 van Bruno Thiry, het was uiteindelijk Fernémont die na een sterk slot aan het langste eind trok. Ook de rest van de top 10 werd gevuld met de R5's van Grooten (Skoda), Bouche (Skoda), Wallenwein (Skoda) Demaerschalk (DS3) en De Cecco (208). Vooral deze laatste 2 hadden af te rekenen met mechanische probelemen, De Cecco had op zaterdag tot twee maal toe last van... een openvliegende motorkap (zie foto-album).
Zondagmorgen zat ook Guillaume de Mevius (208 R5) nog in de top 10, de jongste de Mevius liet zich in zijn R5 debuut echter verrassen en ging stevig van de baan... (zie foto-album)

In het junior kampioenschap kon Bedoret ook nog kampioen worden, helaas voor Bédoret werden enkele proeven geneutraliseerd en hierdoor kreeg hij geen punten voor deze besttijden. Bédoret won wel de junior wedstrijd maar moet de titel laten aan Guillaume de Mevius. (compleet verslag Junior BRC)

Ook bij de historics was de titel nog niet toegekend. Ruben Maes had voor de wedstrijd 5 punten voorsprong op Stefaan Prinzie. Zaterdag moest de gele BMW van Maes opgeven met problemen aan de versnellingsbak, Prinzie nam de leiding over bij de historics en gaf deze niet meer af...
"Zondagmorgen hadden we eerst problemen met de versnellingsbak en daarna begon een traingel te scheuren. Maar nu zijn we natuurlijk super tevreden, we winnen dit jaar zowel in Spa als in de Condroz en zijn ook kampioen in onze Ascona! Super!" aldus Stefaan. (verslag Historic BRC)

John Wartique, de semi-oficiële piloot van Porsche op circuit, wint de GT in de Condroz en werd 19de algemeen met de gekende Degro Porsche. Een topprestatie voor iemand zonder rally ervaring in de typische Condroz weersomstandigheden. "De Degro Porsche die hier totaal andere kleuren kreeg werd natuurlijk ondersteund door ons team van JT Motors, de wagen kende ook geen enkel probleem." aldus Tim Van Parijs. "Nu op naar Kortrijk waar we met meedere Porsches aan de start komen..."

# Uitgebreide foto-reportage
# Uitslagen

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen