× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

04-09-2017

Omloop van Vlaanderen - M Cup - Franky Boulat voor het derde opeenvolgende jaar kampioen

Omloop van Vlaanderen - M Cup - Franky Boulat voor het derde opeenvolgende jaar kampioen

Op vrijdag stonden 4 KP’s op het menu en 7 M Cup bolides namen de start in Roeselare. Leider in het tussenklassement Franky Boulat zette dadelijk de toon met 2 snelste tijden, maar de Beemers van Algoedt, Muilwijk en Braekevelt volgden binnen een handvol seconden. De 2 laatste vrijdagavond proeven werden door Kurt Braeckevelt en zijn M1 gewonnen; maar ook Chris Algoedt draaide goed mee in het donker, net als Tom Ceuppens.

Zaterdagvoormiddag rijfde het duo Boulat – De Busser alle 4 KP’s binnen, werd Kurt Braeckevelt teruggeslagen door elektronische problemen en probeerde Wim Muilwijk de opgelopen nachtaverij goed te maken ten opzichte van Chris Algoedt.

In de 2de boucle van de dag draaide het duo Muilwijk-Muilwijk dan toch zijn eerste scratch maar werd jammer genoeg kort daarop tot opgave gedwongen door een falende brandstofpomp. Thuisrijder Jan Van den Berghe draaide ondertussen ook enkele mooie chrono’s, vergrootte zijn voorsprong ten opzichte van Philip Eggermont en sloop zelf terug tot op een twintigtal seconden van Tom Ceuppens.

In de laatste boucle van 4 proeven in en rond Roeselare konden Tom Ceuppens en co Frank Werner hun 4de plek veiligstellen voor Jan Vandenberghe en Philip Eggermont. Kurt Braeckevelt, met de nodige technische problemen maar ook met heel wat schuifpret, toch nog tevreden met zijn 3de plek net achter de knappe Danneels M1 van Chris Algoedt bijgestaan door Steven Rotsaert. Dominant het hele week-end, konden Franky Boulat en Peggy De Busser, voor de derde keer dit seizoen, met de bloemen huiswaarts richting Kempen.
Mede door het uitvallen van Wim & Nadia Muilwijk is Franky Boulat reeds verzekerd van de titel in het M Cup kampioenschap 2017. De East Belgian Rally, slotwedstrijd van de RACB M Cup begin oktober, wordt op een bloedmooi en uitdagend parcours gereden en daarenboven kunnen Braeckevelt en Ceuppens de 2de plek van Wim Muilwijk nog afsnoepen. Sportieve M Cup strijd verzekerd in de Oostkantons!

Korte reactie van enkele M Cup tenoren daags na de wedstrijd :

Kurt Braeckevelt :”Eerlijk gezegd, vooraf hadden we gehoopt een Muilwijkje te doen in Roeselare. Wat Wim tijdens de GTC gepresteerd heeft, was sterk en we hoopten stiekem een gelijkaardig nummer hier in en rond Roeselare te kunnen opvoeren. Vrijdagavond hebben we wat tijd verloren met het uitvallen van de intercom, aansluitend wel 2 scratches gedraaid, maar we voelden al wat elektronica probleempjes bij het wegacceleren. Zaterdag ging het van kwaad naar erger met dit euvel en hebben we gekozen voor wat een flinke portie spektakel. Fun voor toeschouwers maar ook voor ons in de wagen. En achteraf beschouwd zijn we best tevreden met de derde plek in deze 58ste Omloop. East Belgian rijden begin oktober? Natuurlijk, knap parcours en we willen Franky toch het vuur aan de schenen leggen hé! En we kijken ook naar het M Cup klassement; een podiumplaats willen we hebben voor dit RACB kampioenschap.

Chris Algoedt : “Natuurlijk kijken we zeer tevreden terug op dit rally week-end. We hebben wel 13x een Top3-tijd neergezet binnen de M Cup, leuk toch! Daarenboven hebben we, mede dankzij het goede werk van onze technische partner KB Racing, een wedstrijd zonder één probleem gereden met onze Danneels M1. De plotse regenbuien waren de grootste uitdaging, daarbuiten uit : vlekkeloos! De organisatie in Roeselare en de sfeer in de M Cup zijn top! Volgend jaar doen we zeker meer mee aan deze Beemer Cup.

Tom Ceuppens : “De Omloop was weer eens een leuk week-end met onze BMW. We bleven gespaard van technische problemen, reden geen brokken en konden genieten van de proeven en wisten soms meer dan leuke tijden neer te zetten. Op vrijdagavond wisten we al eens een top3-tijd neer te zetten in de M Cup en zaterdagnamiddag hebben we dat nog 3x overgedaan! En met onze 4de plek in Roeselare hebben we mooi punten kunnen sprokkelen binnen de RACB M Cup en staan we nu ook op een 4de plek in het kampioenschap!

Franky Boulat Rallying : “Vrijdagavond reden we als leider het wagenpark in maar we zaten wel met 5 M Cup-deelnemers binnen slechts een 25-tal seconden. Door het uitvallen van het Muilwijk-duo was er natuurlijk een snelle wagen minder in de kopgroep anderzijds mag je toch stellen wat de thuisrijders Aelgoedt, Braeckevelt en Vandenberghe steeds klaar stonden om van een foutje of wat dan ook te kunnen profiteren. We hebben zelf constant een meer dan flink ritme aangehouden om geconcentreerd te blijven. We weten natuurlijk dat het noodlot zo kan toeslaan; een slecht werkende brandstofpomp of een leeglopende band kan je heel wat tijd kosten. Gelukkig bleven we hiervan gespaard en konden we maximaal scoren! En nu de wagen met ons team weer flink onder handen nemen om klaar te staan voor de slotwedstrijd in het RACB M Cup kampioenschap!

Wim & Nadia Muilwijk : "We begonnen aan de wedstrijd met de wetenschap het hier moeilijk te krijgen, Kurt zijn thuiswedstrijd, Franky rijd er al een tiental jaar. Natuurlijk hadden we gehoopt hier te winnen, maar helaas was dat niet zo. Zaterdagochtend wilden we de achterstand verkleinen met Franky en proberen tweede te blijven in de cup. Naarmate de boucle vorderde ging het steeds beter, zeker het snijden in Vlaanderen is iets wat we niet gewend zijn maar ook dat ging beter. Ongeveer 4 km na de start van Passendale sloeg het noodlot toe en begon de BMW in te houden. Toen hebben we besloten de proef alsnog af te rijden in de hoop dat het een zekering zou zijn, dat was het helaas niet en ook liep de BMW veel te heet. Die samenloop heeft ons doen besluiten om de wedstrijd te staken. We gaan de schade herstellen en hopen nog een testronde te kunnen rijden, om daarna fris van start te kunnen gaan in de East Belgian Rally. We gaan ons best doen om het Franky moeilijk te maken en de tweede plaats in de cup vast te houden."

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen