× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

24-08-2017

Wedstrijdverslag - Rally van Staden / Preview - SR Kasterlee - Bram Fonteyne

Wedstrijdverslag - Rally van Staden / Preview - SR Kasterlee - Bram Fonteyne

Bram Fonteyne blikt terug op zijn Rally van Staden, blikt vooruit op de Shortrally van Kasterlee en komt aan de start in de E-Rally Omloop van Vlaanderen!

Rally van Staden

De eerste proef verliep alles goed en klokten we af op een 6de plaats bij de historics. Op de 2de proef nam ik een coupure en blijkbaar moet ik daar iets geraakt hebben of misschien bij het uitbreken na de coupure. We reden lek en verloren kostbare tijd. Weg klassement. Van een 6de plaats in het algemeen klassement tuimelden we naar de laatste plaats. De 3de proef werd geannuleerd en kreeg ik nog eens een normtijd aangesmeerd. Omdat er een gemiddelde van proef 1 en proef 2 genomen werd werd ik eigenlijk nog eens extra gestraft met deze normtijd. (Ik had al veel tijd verloren door lek te rijden).

Na deze flinke tegenvaller hadden we de keuze om volledig voor het spektakel te gaan of toch nog proberen het beste ervan te maken en kijken tot wat de Volvo in staat was. Uiteindelijk werd het een combinatie van de twee. Waar het kon ging ik dwars en probeerde ik de Volvo voor de bocht te zetten, anderzijds probeerden we er een strak tempo op na te houden op het vettige parcours.

Tot mijn eigen verbazing reed ik op de 5de proef een 2de tijd in het algemeen klassement. Amper 7 seconden van Stouf en 1 seconde voor Paul Lietaer. Blijbkaar lag het vettige parcours mij en was ik één van de durvers om nog voluit te gaan. Ook op de 6de proef reed ik een 3de tijd .

In de 3de ronde begon het parcours terug droger te worden en dat zag je ook aan onze tijden. De krachtigere wagens haalden hier duidelijk voordeel uit. Maar met tijden net na de top 5 kon ik mij best tevreden stellen. Uiteindelijk wonnen we nog heel wat plaatsen en eindigden onze wedstrijd op een 12de plaats bij de historics. Jammer maar helaas, dit maakt nu éénmaal onderdeel uit van de rallysport.” Aldus Bram

Short Rally van Kasterlee

Komend weekend gaat Bram alweer van start in de Shortrally van Kasterlee. De versnellingsbak is momenteel aan onderhoud toe en moet nog terug in de Volvo geplaatst worden en na Staden werd er zo’n 7 uren gepoetst aan de wagen om hem netjes aan de start te krijgen in Kasterlee.

Ik weet niet echt wat ik moet verwachten in Kasterlee. Het is voor mij de allereerste deelname en heb zo goed als geen parcourskennis. Op één regularity wedstrijd na als co.piloot dan, maar dit ligt al een tijdje achter de rug. We zien wel wat de wedstrijd breng, als ik zondagavond de wagen veilig aan de finish breng en als mijn servicemannen met tevreden gezichten in het servicepark staan te wachten, dan zal ik kunnen spreken over een geslaagde rally.” Aldus Bram.

E-Rally

Tot slot kunnen wij u meedelen dat Bram Fonteyne zal deelnemen aan de E-Rally in de Omloop van Vlaanderen.

Na de nodige info te hebben verkregen bij de organisatie ben ik mee in een avontuur gestapt om deel te nemen aan deze rally. Ik kijk er echt naar uit. Het zal cijferen worden, je kan zomaar straftijd krijgen wanneer je te vroeg inklokt of wanneer je te laat inklokt. Je moet je houden aan een gemiddelde snelheid en je mag niet ergens gaan stilstaan om je tijd goed te maken. De E-rally wordt zo verreden als een regularity wedstrijd. De wagen waarmee ik aan de start verschijn in Roeselare? Een Volvo natuurlijk. In samenwerking met Volvo Cars Automobilia uit Roeselare krijg ik de kans om met een Volvo T8 plug n te rijden. Deze wagen rijdt deels elektrisch en deels op brandstof. We gaan zien wat dit heeft, ik vind het alvast een mooi project en een ideale gelegenheid om sponsors en partners in de kijker te zetten.” Aldus Bram

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen