× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

23-08-2017

Dany Claesen seizoenseinde ŕ la carte met twee Limburgse co-piloten

Dany Claesen seizoenseinde ŕ la carte met twee Limburgse co-piloten

Na de Sezoensrally eerder dit jaar en recentelijk de rally van Staden heeft Dany Claesen (NR Trommelke) zijn à la carte programma voor de rest van dit seizoen bepaald. Hiervoor zal hij een beroep doen op twee co-piloten en tevens bestuursleden van RT Moustache: Carine Nouwen en Eddy Smeets.

In alle jaren dat hij actief is in de rallysport, reed Dany Claesen regelmatig met West-Vlaamse co-piloten. Zo reed hij recent in Staden nog met Pedro Houthoofd naar de 53ste plaats nadat het duo veel tijd verloor door slechte zichtbaarheid op bovendien ook nog eens gladde wegen. Voor de rest van het seizoen zal hij een beroep doen op twee Limburgse co's die een duobaan aangingen met de rijder van Bandencentrale Zonhoven.

Dany Claesen: "Toen ik voor de Sezoensrally zonder co inschreef, kreeg ik een sms van Eddy Smeets of ik nog een co nodig had. Zelf was hij bezet als co van Stephen Wright maar hij koppelde me aan Carine Nouwen, die al te graag in haar thuiswedstrijd wou navigeren. Op weg naar een mooi resultaat - een podiumplaats was in zicht - moesten we helaas opgeven met mechanische pech. Niettemin had ik écht genoten van de wedstrijd, misschien omdat het zo lang geleden was maar zeker ook omdat het goed klikte met mijn nieuwe co-pilote. Dat vroeg dus om een vervolg, iets wat ik ook nog in gedachten had met Eddy Smeets. Na de Suikerstreek en Sezoensrally 2012 heb ik altijd gezegd dat ik ook nog eens met hem wil rijden..."

Carine Nouwen: "Na de Sezoensrally stond Kasterlee op m'n verlanglijstje. Daar ga ik dus volgend weekend terug aan de slag met Dany. De BMW werd volledig gereviseerd na Bocholt en ook enkele kleinigheidjes van Staden zijn opgelost. Het is in eerste instantie de bedoeling om de finish te halen zonder brokken. Een week later moet de Compact M3 immers de Omloop van Vlaanderen rijden. Dan zal Eddy dan de nota's lezen voor Dany in het Criterium."

Eddy Smeets: "Dany overweegt voor komend seizoen meerdere wedstrijden in het RACB criterium. Daarom wil hij na Omloop ook nog East Belgian Rally rijden. Dat is dan terug met Carine omdat ik dan zelf andere verplichtingen heb. Tussendoor zal ik midden september Dany wel nog begeleiden in z'n Nederlands debuut in de Hellendoorn Rally, de thuisbasis van z'n tuner Johan van Heek die hem daar al lang eens aan de start wil zien."

Met vier wedstrijden in zes weken tijd, zal de Compact in de Novex- kleuren een druk programma voor de wielen krijgen. In het najaar plant Dany nog de Rally van Zuid-Limburg met Carine in de hotseat van de Escort Cosworth.

Programma

Short Rally Kasterlee - Claesen-Nouwen-Compact M3
Omloop van Vlaanderen (criterium) - Claesen-Smeets-Compact M3
Hellendoorn Rally - Claesen-Smeets-Compact M3
East Belgian Rally (criterium) - Claesen-Nouwen-Compact M3

ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen