× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

21-08-2017

Wedstrijdverslag - Rally van Staden - Steven Dolfen

Wedstrijdverslag - Rally van Staden - Steven Dolfen

Na het debacle in Wervik en Ieper moest  de succesvolle herkansing tijdens de Tbr rallysprint bevestigd worden in Staden.

"We kunnen stellen dat die opdracht geslaagd is", steekt Steven van wal. "Het eindresultaat kon zeker nog beter, maar we hebben gevochten voor iedere seconde tijdens de laatste negen proeven."

Tijdens de verbinding naar de eerste proef merkte het team dat de wagen niet de juiste rijlijnen hield en bij het controleren van de de bandenspanning werd duidelijk waarom... "Het moest allemaal snel gaan 's morgens op de service door de plotse onweersbuien en we hebben helaas maar een beperkt bandengamma tot onzer beschikking. Het reservewiel dat we meehadden in de koffer bleek trouwens hetzelfde mankement te vertonen... Dus moesten we eerste 3 proeven de baan op met een leegloper. De 'cuts' waren trouwens voor het rechter ipv het linkerwiel als kers op de taart", aldus Steven. 

Het werden dan ook een hachelijke eerste drie proeven waar Steven en Laurent probeerden de schade te beperken en bijgevolg als 3de in de klasse en 23ste het servicepark bereikten. Het plan om het verschil te maken tijdens de eerste proeven om zo de concurrentie  onder druk te zetten kon gelijk de vuilnisemmer in. Het team zette zich desondanks de tegenslagen vol in de strijd om terug te knokken en dat vooropgestelde plaatsje in de top 10 en winst in F2 waar te maken.

"We gooien absoluut geen steen naar niemand ivm het banden probleem dinsdagmorgen, het was een spijtig voorval. Eenmaal het juiste rubber eronder konden we wel vol in de aanval. De Clio stond, net als in de TBR top! Het is duidelijk dat we de wagen steeds beter maken en dat maakt ons echt trots. Eveneens zoals Laurent die zich volop inspant en echt topwerk levert in totaal nieuwe proeven zoals voor hem als voor mij!"

Tijdens de laatste 9 proeven slaagden Steven en Laurent erin 9 maal top 10 tijden te rijden en konden ze aan de meet als klasse winnaar,  9de algemeen (11°met Histo) en officieuze F2 winnaar worden afgevlagd . Ondertussen is Steven ook opgeklommen naar de 2de plaats in het VAS Kampioenschap. 

"Laurent kan helaas geen punten nemen omdat hij ASAF lid is, wat zonde is. Maar we gaan hier ons doel van maken dit jaar. Het was absoluut niet de intentie in het begin van het seizoen om dit doel voorop te stellen, maar het kan mijn seizoen misschien wel nog redden als je bedenkt dat ik een maand voor Ieper geen co en auto had… Ook de sponsors appreciëren het dat we hun kleuren verdedigen op onze streek en we hopen dan ook op deze manier onze vaste en extra partners te kunnen overtuigen om alsnog met een jaar vertraging ons doel te bereiken."

Steven en Laurent hun volgende wedstrijd is de Aarova rallysprint.

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen