× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

28-06-2017

Wedstrijdverslag - Ypres Historic Rally - Patrick Spillebeen

Wedstrijdverslag - Ypres Historic Rally - Patrick Spillebeen

Patrick Spillebeen: "Vorige week was het weer zo ver : De rally van Ieper, hoogmis van onze Belgische rallysport. Een wedstrijd waar elke piloot van droomt, maar die in 1 seconde tijd kan uitdraaien op een nachtmerrie. Een gevecht tussen de piloot en z’n rallywapen dat zo intens kan zijn , dat je als team soms het gevoel hebt aan WO3 te zijn begonnen…

Na onze mechanische opgave van vorig jaar contacteerde Danny me opnieuw om het samen nog eens te proberen. Daar Ieper niet op de agenda stond twijfelde ik geen seconde om nogmaals m’n kans te wagen aan het stuur van z’n prachtige bolide. Danny heeft het enorm druk in z’n zaak en dus was de enige voorwaarde dat ik het dit jaar opnieuw zonder nota’s zou moeten stellen…

Met een wagen die dankzij de mannen van Geko Classics en Hendrik Raes tiptop in orde stond, en gemotiveerder dan ooit om de telleurstelling van vorig jaar te verwerken, keken we samen enorm uit naar de mooiste week van het Belgisch rallyseizoen. Na een geslaagde shakedown op woensdag was onze honger nog groter geworden, en stonden we te popelen om vrijdag van start te gaan. De vele sorties op de eerste kp’s deden ons nog maar eens beseffen dat het geen lachertje zou worden en dat de weg tot de finish lang zou zijn.

Rijden zonder nota’s is geen sinecure, en zeker niet in een rally als Ieper. Maar door de goeie voorbereiding (MERCI Peter Borry) slaagden we er toch in de vrijdag af te sluiten met een mooie vijfde en zesde tijd. We hadden het ritme goed te pakken en besloten op zaterdag op dezelfde manier van start te gaan. De wagen deed het uitstekend, de sfeer was goed, en het publiek leek even hard te genieten als wij zelf. Zonder het minste probleem aan de auto konden we ook op zaterdag genieten van het schitterende parcours, het prachtige weer en het leuke glijwerk. Het goede gevoel werd ook bevestigd door onze tijden, en groot was de ontlading toen we zaterdagavond over de eindstreep reden op een mooie 8ste plaats. 

Bedankt aan Danny voor het vertrouwen en voor deze mooie kans. Bedankt aan alle mensen van Geko Classics en Hendrik. En ook een dikke merci aan Peter Borry voor de hulp bij de voorbereiding van deze magische rally . Het publiek en organisatoren maakten er alweer een topeditie van! Ook Lode Dekeyser bracht de bmw zonder schrammetje aan de finish, en ik kijk er dan ook naar uit om de volgende keer  terug met Geert Casier in de vertrouwde beemer van start te gaan."

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen