× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

26-06-2017

Wedstrijdverslag - Ypres Historic Rally - Koen Verhaeghe

Wedstrijdverslag - Ypres Historic Rally - Koen Verhaeghe

De Ypres Historic rally of de 24 uren van Ieper da we zegn.

Totale afstand KP’s: 159 km.
Totale afstand van het parcours: 382 km.
Aantal KP’s: 13 (8 verschillende)
Aantal etappes: 2 (2 dagen)

Zoals u ziet brengt Ieper heel wat voorbereiding en opoffering met zich mee gezien het groot aantal km toz verschillende Kp’s. Er worden dan ook twee volle dagen verkenningen voorzien om alles op papier te krijgen. Dus tel daar nog de twee dagen rally bij, de administratieve en technische keuring van de wagen en we zitten al snel met bijna een week voorbereiding. Maar het is de moeite waard, de rally van Ieper rijden is en blijft een super belevenis en een unieke sfeer.

Dit jaar kwam ik aan de start met Pieter Gouwy, en dit met startnummer 317 op de deuren.

Wedstrijdverslag :

Op vrijdagavond werden dit jaar 2 x 2 kp gereden, al een grote verbetering toz van verleden jaar. De 1ste kp verliep wat aftastend, het ritme moest er nog inkomen. Op de 2de kp begon de auto plotseling serieus te roken achteraan, en een grote witte wolk achtervolgde ons op de kp. Op service bleek dat we veel olie verloren hadden en dit veroorzaakte de witte pluim achter ons. Jammer genoeg hadden we hierdoor ook geen mooi resultaat. Na service gingen we vol enthousiasme van start op kp Zonnebeke, maar iets meer dan halverwege kp kregen we terug olie verlies. De olie vloog alle klanten uit en de auto vatte lichtjes vuur, maar we besloten niet te stoppen en de kp uit te rijden. Aan finish van kp stond de motor al in brand, maar de hulpposten konden het vuur snel blussen. End of game voor die avond.

Op het service hebben ze dan nog gans de nacht gewerkt om de wagen terug startklaar te krijgen voor de volgende dag. Waarvoor dank aan allen, super prestatie !!

Doordat we op vrijdag de handdoek hebben moeten werpen hadden we een straftijd van 10 minuten aan ons been. Dus aan klassement hoefden we niet direct meer te denken. Maar we hadden er beiden nog zin in om de dag tot een goed einde te brengen.

Alle kp’s werden vlot afgereden, maar grote risico zocht ik niet meer op. Proberen alles mooi en vlot af te werken. Het eindpodium te Boezinge was ons doel. Ik wou dat Pieter zijn 1ste Ypres rally op het podium mocht beleven. ☺ En op de valavond bereikten we dan ook dit doel. Na een mooie rallydag mochten Pieter en ik de dag afsluiten op het podium te Boezinge.

Voor de Belgium Ford Pinto Cup behaalden we de 3de plaats. Op de 40 historic wagens haalden we de 20ste plaats binnen. Bedankt aan Kristiaan, Chriske, Joeri, Mike, Franky, Lieven en Tibo van het VADARACING service team om mee te helpen aan het welslagen van dit weekend. Ook bedankt aan Pieter om zijn taak zeer goed te vervullen als co. Terug een mooie samenwerking.

ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen