× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

14-04-2017

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Tuur Vanden Abeele

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Tuur Vanden Abeele

Door de drukke bezigheden van piloot Tuur konden we helaas niet deelnemen aan de shakedown op woensdag. Een korte test na het afhalen van de wagen bevestigde echter dat de wagen klaar was voor de TAC. De turbo die ons vorig jaar te vroeg aan de kant zette in Bocholt werd vervangen en enkele kleine euveltjes werden in het tussenseizoen ook aangepakt. We konden dus aan de start verschijnen met een ogenschijnlijk perfecte wagen.

De eerste ronde die zoals steeds dient om de Tieltse wegen te “kuisen” was ook voor piloot en co-piloot opnieuw wennen na 8 maand inactiviteit. We stonden op iets meer dan 30” van Langenakes en een 13” van Bert Coene, wat resulteerde in een 17de plaats algemeen. Een bevredigende start!

Voor de 2de ronde monteerden we zoals het gros van het deelnemersveld een medium band daar de temperaturen rond de middag iets hoger lagen en de baan iets “properder” was, al blijven de wegen rond Tielt altijd glad. De wagen voelde zeer goed aan en we waren dan ook van plan om te proberen onze tijden iets scherper te zetten. Een strakke Schuiferskapelle liet ons het beste vermoeden al volgde aan de finish de tijd helaas niet… Ook de volgende twee proeven werden met een beter gevoel afgewerkt maar helaas lieten we op elke proef enkele seconden liggen tov de eerste ronde.

Tot overmaat van ramp reden we aan de spoorweg op Poelberg lek en besloten we het wiel te wisselen op de proef. Ondanks een vrij snelle wissel verliezen we een 3tal minuten en zo ook onze mooie klassering tot dan.

Onze derde ronde verliep vrij gelijklopend op onze tweede met telkens een goed ritme maar een tijd die ons niet kon bekoren. Uiteindelijk hebben we de laatste 2 proeven afgewerkt aan een strak tempo en eindigden we net buiten de top 20.

Voor een eerste test op schaal zijn we zeker niet ontevreden en blikken we terug op een super leuke wedstrijd onder een stralende zon!

Onze volgende wedstrijd is de rally van Staden die als test zal worden aangevat voor de Omloop van Vlaanderen later dit jaar maar eerst gaat al de vrije tijd naar het 2daagse kartevent namelijk de McChallenge die Frederick organiseert samen met Thijs Deburghgraeve en Jurgen Knockaert op de site tussen Kinepolis en Expo waar ook Tuur zal aan deelnemen net als nog een aantal andere rallypiloten en servicemannen. Wie interesse heeft bezoekt www.mcchallenge.be voor meer info.

ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen