× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

12-04-2017

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Sébastien Bedoret

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Sébastien Bedoret

In en rond Tielt wist Sébastien Bedoret in de TAC Rally zijn eerste overwinning in het Belgisch Junio-kampioenschap te veroveren. Een mooie boost voor zijn nieuwe uitdaging: het Europees Junior-kampioenschap!

Overwinningen, daarvan had hij er in het karten al genoeg gehaald! Maar de zege in de Junior-categorie van de TAC Rally had voor Sébastien Bedoret een bijzondere weerklank… “Dit is mijn eerste Junior-zege en ook de eerste in RC4, de categorie voor alle R2’s”, glimlacht de 21-jarige. “Het is vooral een mooie beloning voor mijn hele entourage, die er alles voor doen om me aan de start te laten komen. Mijn schoonpa Raphaël Venant, mijn ouders, mijn corijder Thomas en zijn broer Lucas, het kleine – maar o zo efficiënte en gemotiveerde – team van JB Malherbe Racing Spirit, al mijn partners… Deze overwinning is voor hen!”

Tijdens hun tweede rally van het seizoen, na de veel te vroege opgave in de Haspengouw, wilden Sébastien en corijder Thomas Walbrecq zich maar wat graag meten met Guillaume de Mévius, de rijder van het RACB National Team. Het duel tussen de twee Peugeots 208 R2 leek spannend te worden… maar bleek heel kort. “In de eerste chronorit maakte in de verkeerde bandenkeuze en de achterkant van de auto schoof alle kanten op”, stelde ‘Seb’. “Ik moest er zes seconden toegeven. Maar in de tweede KP zette ik de snelste tijd neer en wist vier seconden terug te nemen. Ik voelde me goed achter het stuur en ik ben er van overtuigd dat ik Guillaume het vuur aan de schenen had kunnen leggen. Jammer genoeg moest hij in de volgende proef opgeven. We zullen dus nooit weten hoe het zou afgelopen zijn.”

Door nadien alle scratches in de categorie neer te zetten (ofwel 12 snelste tijden op een totaal van 13 verreden proeven) bewees Sébastien dat hij tegelijk snel kan gaan en een wedstrijd kan controleren. Deze eerste zege, die gepaard gaat met de door de promotor van het Belgisch kampioenschap toegekende Junior Award, is dus oververdiend!

Europees Junior-kampioenschap: een fantastische leerschool

Hoewel hij pas aan zijn tweede volledige seizoen in de rallysport toe is, loopt Sébastien Bedoret over van ambitie. De voormalige Belgische kampioen karting blijft echter bescheiden, houdt beide voeten op de grond, maar wil wel snel en veel leren. In 2017 wil hij ook nieuwe horizonten ontdekken. “Ik kan het nu wel vertellen: ik kom aan de start van de vijf volgende manches van het Europees Junior-kampioenschap!”, stelt de rijder uit Donstiennes tevreden. “Na onze deelname aan de ERC Junior Experience vorig jaar kregen we een heel mooi voorstel van Eurosport Events, de promotor van het kampioenschap, en meer in het bijzonder van Jean-Baptiste Ley. Om budgettaire redenen bleven we afwezig bij de Rally van de Azoren, de seizoensopener. Maar begin mei trekken wel naar de Canarische Eilanden, in augustus naar Polen en de Tsjechische Republiek, naar Italië half september en begin oktober tenslotte, dan gaat het naar Letland. We maken dus nog steeds kans om de vier resultaten die aan het eind in rekening worden gebracht te kunnen scoren.”

Sébastien, die zoals steeds zal worden bijgestaan door zijn trouwe corijder Thomas Walbrecq, beseft dat de leerschool van het Europees Kampioenschap één van de moeilijkste is: “Ik zal er heel lastige wedstrijdne leren kennen en het moeten opnemen tegen rijders die over heel wat meer ervaring beschikken. Een kerel zoals Chris Ingram, fabrieksrijder bij Opel Motorsport, is aan zijn vijfde seizoen op dit niveau toe. Ik maak me dus geen illusies. Samen met mijn entourage mikken we op een programma over twee jaar. Het doel is dus om dit jaar een maximum aan ervaring op te doen en de verschillende rally’s onder de knie te krijgen. In 2018 kunnen we dan wat hoger mikken.”

Een intelligente en methodische aanpak… die niet zal verhinderen dat Sébastien bij andere gelegenheden voluit voor de zege zal gaan:  “Na het succes van TAC Rally sta ik nu derde in het Junior-kampioenschap op slechts één punt van de rijders. We zullen er dus hard aan werken om de nodige partners te vinden om zo een maximum aan Belgische wedstrijden af te werken, naast ons Europees programma. Voor ons klein team is dat niet evident, financieel noch logistiek. Maar naar het schijnt kan je met passie en motivatie bergen verzetten en die twee ingrediënten hebben we met overvloed!”

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen