× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

07-04-2017

2017 - Tanguy Demulder en Jan Crommelinck maken overstap van moto naar rallysport

2017 - Tanguy Demulder en Jan Crommelinck maken overstap van moto naar rallysport

Oost-Vlamingen Tanguy Demulder uit Laarne en Jan Crommelinck uit Scheldewindeke maakten hun rallydebuut tijdens de rallysprint van Moorselde met een Peugeot 106. In Tielt staat dit duo reeds aan de start met de Ford Fiesta van garage XLT. Voor beiden was Moorslede echter pas een eerste kennismaking met de autosport. 

"Voor ons is rally inderdaad volledig nieuw, wij komen uit de motowereld, zelf heb ik tien jaar gecrost, en daarna hebben we 2 jaar de Nobudget-cup gereden op circuit, waar we zo goed als alles gewonnen hebben." vertelde copiloot Jan Crommelinck ons. "Tanguy heeft wat ervaring van met auto's op straat af en toe te driften en ik heb wat structuur om de nota's te maken. Dus de keuze was snel gemaakt wie zou rijden. Ik probeer het later dit jaar eens om het stuur te nemen in een sprint..."

Het duo maakte hun debuut in Moorslede met een Peugeot 106, maar helaas brak de versnellingsbak. Via Xavier Beel, die ze kennen uit de crosswereld, kwamen ze bij de Fiesta van Xavier Lannoo terecht. "De shakedown ging alvast heel goed." bevestigde de piloot ons. 

De bedoeling is om dit jaar vooral VAS te rijden, na de TAC staan de Monteberg, Oostrozebeke, Oudenaarde en Kortrijk nog op het programma. Als er voldoende budget kan gevonden worden is een overstap naar het BK volgend jaar een optie. 
"Dankzij een heel goeie sponsor uit Lokeren, Quatra die trouwens nog steeds chauffeurs zoekt, was het mogelijk om meteen over te schakelen naar een snellere auto. Zelf organiseren we 1 of 2 keer per jaar een brommercross endurance, genaamd MopedWars. Zonder dit alles zou het gewoon financieel niet mogelijk zijn...  We waren gisteren op de shakedown zelf aan het denken hoe surreëel dit wel is... 
Het is goed om te zien hoe hier in West-Vlaanderen de motorsport nog leeft! En iedereen doet het met zoveel passie.. Bij ons in Oost-Vlaanderen willen ze liefst zo weinig mogelijk moto's en auto's horen draaien, en liever nog meer voetbal en wielrennen op tv...
"

Ten slotte willen Tanguy en Jan nog Pol van Quatra uit Lokeren bedanken, net zoals al hun medewerkers van MopedWars, Werner van Piranha Painting voor het design van de wagen, Nick van 2Sign het drukken ervan en natuurlijk ook Xavier Beel en Xavier Lannoo voor het rallykanon.

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen