× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Yprauto http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

27-03-2017

Wedstrijdverslag - Rallye des Ardennes - J-Motorsport

Wedstrijdverslag - Rallye des Ardennes - J-Motorsport

J-Motorsport zegeviert in de Rallye des Ardennes - Fred Miclotte: "Een mooie bekroning voor het team"

Jourdan Serderidis, nog altijd leider in de tussenstand van de WRC Trophy na zijn zege in de "categorie" in de Rally van Monte-Carlo, zat dit weekend weer met plezier aan het stuur van de DS 3 WRC in de Rallye des Ardennes. Samen met Frédéric Miclotte reed hij bijna een perfecte wedstrijd. Het leverde Jourdan zijn eerste algemene overwinning op.

"Een overwinning die misschien logisch lijkt, maar ik moest er toch voor knokken tegen de Porsche van Francis Lejeune, die niet noodzakelijk in het nadeel was op de erg snelle proeven," vertelt de baas van Arήs, die zijn zege niet lang kon vieren, want deze maandagochtend nam hij al erg vroeg het vliegtuig voor een zakentrip naar het buitenland.

Hoewel hij al twee maanden niet meer gereden had, ging Jourdan toch erg sterk van start in de buurt van Dinant. "We hadden getest voor de wedstrijd, dus wilden we meteen aanvallen om het verschil te maken," vertelt Fred Miclotte. "Dat lukte, want na twee proeven hadden we al 17 seconden voorsprong. De druk lag bij de anderen. Helaas maakten we een schuiver op de vierde proef. Omdat we even achteruit moesten voor we verder konden, verloren we daar 12 seconden."

A priori niet voldoende om zijn dominantie in twijfel te trekken... "Toch wel," verduidelijkt Fred. "Lejeune passeerde ons in de tweede ronde. Op dat moment dachten veel volgers dat het moeilijk zou worden voor ons, want de Porsche profiteerde van een hogere topsnelheid. Omdat we wisten dat Francis gevoelig is voor druk, zijn we blijven pushen. In het begin van de laatste ronde ging hij in de fout..."

De finale was erg spannend, maar Serderidis-Miclotte wonnen met hun DS 3 WRC met 20 seconden voorsprong.

"Deze overwinning doet deugd, want we waren al lang op een zege aan het wachten," geeft Fred Miclotte toe. "Dit is een belangrijke zege voor Jourdan. Hij reed een perfecte wedstrijd. Hij heeft hard aangevallen. Ik denk dat hij nu een klik heeft gemaakt aan het stuur van de DS 3 WRC. Maar, het is ook een belangrijke overwinning voor J-Motorsport. Dit is goed voor onze uitstraling en het is prima voor de motivatie van het team en onze mecaniciens."

Iedereen is weer gemotiveerd voor de rest van het seizoen. En dat is een goed gevuld seizoen voor J-Motorsport.

"We maken ons op voor een erg druk weekend op 7-8-9 april. Een deel van het team zal dan aan het werk zijn in Corsica om Emil Bergkvist bij te staan tijdens zijn volgende etappe in zijn campagne in het WRC2. Persoonlijk zal ik in België blijven met de rest van het team om de troepen te leiden in de TAC Rally, waar we twee wagens aan de start brengen: een DS 3 R5 voor Steve Bécaert en onze Opel Adam R2 voor Achiel Boxoen. De voorbereiding van die laatste draait op volle toeren. Deze dinsdag en woensdag gaan we twee dagen testen met hem in Henegouwen, zodat hij zijn wagen kan leren kennen voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen."

En na Tielt en Corsica komt de Rally van Wallonië er snel aan. Daar zullen Jourdan Serderidis en Kevin Demaerschalk de kleuren van J-Motorsport verdedigen.

Uitslag Rallye des Ardennes
1. Serderidis Jourdan-Miclotte Frédéric (Citroën DS3 WRC - 4-14) 1h13'51
2. Lejeune Francis-Antoine Grégory (Porsche 997 GT3 - 4-14) +20"
3. Léonard Laurent-Hubin Jean-Michel (Mitsubishi Lancer E9 - 4-14) +1'51
4. Fernandes Steve-Beck Olivier (Peugeot 207 S2000 - 4-13) +2'21
5. Munhowen Yann-Lanners Steve (Subaru Impreza - 4-14) +3'46
6. Gengler Patrick-Kruger-Gengler Ken (Mitsubishi Lancer E8 - 4-14) +4'10
7. Rausch Michael-Maurer Stephan (Opel Ascona - 4-14) +4'42
8. Devleeschauwer Christophe-Kirsch Maïté (Ford Fiesta R5 - 4-14) +5'13
9. Jacoby Gilles-Mersch Joé (Citroën DS3 R3 - 4-13) +5'18
10. Van de Wauwer J-P.-Vanderschueren J-M (Citroën DS3 R3 - 4-13) +7'08

MLV banden velgen Poperinge
Yprauto

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen