× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

09-02-2017

Wedstrijdverslag - Rally Claudy Desoil - Janssens Marc

Wedstrijdverslag - Rally Claudy Desoil - Janssens Marc

Na een woelige technische keuring op zaterdag, konden we zondagochtend überhaupt toch de start nemen van de Rally Claudy Desoil, met onze Opel Manta in de 3-11 klasse. Op de show-Kp1 gingen we even rechtdoor met meteen zo’n 25 sec. tijdsverlies tot gevolg op onze belangrijkste concurrenten. Het duurde tot Kp3 eer we het goede ritme te pakken hadden en een eerste 2e tijd  in onze klasse konden neerzetten. Op de 4e proef konden we eveneens een 2e tijd realiseren. Maar door het tijdverlies op KP1, keken we na ronde 1, als 3e in de klasse tegen een achterstand van 19” op Willem in een BMW 323i, en 44” op leider Mayne in zijnWe zetten dan in de regen een prima 2e ronde neer.

Met 3 besttijden en een 3e tijd ( door problemen met de ruitenwissers ) konden we onze achterstand op Willem ombuigen in een voorsprong van 5”. Ook de kloof op Mayne was iets verkleind. De 3e ronde werd een beetje door de regen bepaald. Afhankelijk van waar en wanneer men zich bevond, reed je al dan niet in de regen. Op show-KP9 kwamen we een volle ronde achter een tragere deelnemer te zitten die niet uit de weg wou gaan, wat ons toch wel een 10-tal sec. kostte. Maar met een 2e, een 3e, een 2e en een besttijd konden we na de 3e ronde een voorsprong behouden van 11 sec. op Willem. Onze achterstand op leider Mayne was geslonken tot 23”.

Het viel ons op dat de proeven die er glad bijlagen eerder in ons voordeel speelden. Met nog 1 proef te gaan bleef het dus wel spannend gezien de omstandigheden. Op de slotproef lieten we ons even verrassen in een remzone en verloren een 10-tal seconden. We konden deze op de overige kilometers echter gedeeltelijk goedmaken, want aan de finish dienden we slechts 3 sec. in te leveren aan Willem. We waren wel 5 tellen sneller dan de M3 van Mayne, maar kwamen finaal 18” te kort om te kunnen zegevieren. Een mooie 2e plaats dus met een voorsprong van slechts 8” op Willem.

Dank aan de mekaniekers en de supporters, die het weer trotseerden. Op naar de Rally des Hautes-Sennes in Braine-le-comte, op 19 juni.

Verzekeringen Delaere
MLV banden velgen Poperinge
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen