× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Yprauto http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

02-02-2017

2017 - Voorstelling Porsches 997 GT3 van FiXion - Van Parijs - Claerhout - DEGRO

2017 - Voorstelling Porsches 997 GT3 van FiXion - Van Parijs - Claerhout - DEGRO

Bij Worldkarts in Kortrijk werd vandaag de livery voorgesteld van de Porsche 997 GT3 van Chris Debyser, maar ook de Porsches van Van Parijs, Claerhout en DEGRO waren aanwezig. "We gaan immers met deze 4 wagens een team vormen", vertelde Porschist Tim Van Parijs. "De Porsche is echt de tofste wagen waarmee ik ooit heb gereden. Had ik niet met de Porsche gereden dan was mijn carrière afgelopen na het ongeval dat ik had in de Condroz. Maar samen met Kurt zijn we nu niet meteen van plan om te stoppen.
Het is bijzonder tof dat we nu met 4 Porsches in het team van JT Motors zijn, vorig jaar in Ieper stonden we al met 3 samen en nu met Chris erbij zijn we met vier."

"Die Porsche is inderdaad uniek, al zou ik graag eens met een R5 rijden maar ik mag niet van Tim", lacht Jochen Claerhout. "Voor ons is de drang er niet meer om Tim te kloppen, we willen ons eigen tempo rijden en we zien wel waar we komen."

Chris Debyser, zaakvoerder van IT bedrijf ConXion, zal dit jaar ook opnieuw met een Porsche GT3 uitpakken. Enkele jaren geleden reed Chris reeds in een 996, maar nu maken hij en Kristof de overstap naar de FiXion Porsche 997. "Het is wel uniek dat we nu allemaal met een 997 rijden en dat we alle drie ook een 996 bezitten. Die wagens zijn collectors items, zeker deze van Jochen die in de originele Road Challenge kleuren staat.
Ik zal in de Haspengouw nog starten met de Trans Europe om wat ritme op te doen, maar ik kijk vooral uit naar het debuut met de Porsche. Het is een unieke wagen, en het is duidelijk dat het publiek ook uitkijkt naar deze wagens.
"

Kristof Goethals de copiloot van Chris Debyser zal in de loop van het jaar ook voor het eerst als piloot starten. "Dat is toch de bedoeling," aldus Kristof. "We hebben nog niet uitgemaakt welke wedstrijd, maar ik wil wel goed voorbereid aan de start komen. We zullen wel zien wat best in de agenda past. Normaal rijden we met de 997 van Chris."

Alle wagens worden klaargezet en tijdens de wedstrijden bijgestaan door JT Motors uit Ieper. Het team staat voor een uitdaging om de vier wagens klaar te stomen, maar zowel Tom als Jan van JT zijn heel enthousiast. "Ook wij hebben ons hart verloren aan de Porsche en binnen het team klikt het bijzonder goed."

Het programma staat voor alle teamleden nog niet 100% vast maar volgende wedstrijden staan op het programma:

RS Moorslede
Spa Rally
TAC (zonder Jochen Claerhout)
Rally van Wervik
Kenotek Ypres Rally
Omloop van Vlaanderen (enkel Chris Debyser - misschien ook Jochen Claerhout)
Aarova Rally Oudenaarde
East Belgian Rally
Rallye du Valais
Rally van Kortrijk

Meer foto's van deze persvoorstelling op de facebook pagina van Rallylovers. 

MLV banden velgen Poperinge
Yprauto

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen