× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

21-06-2016

Voorstelling Renties - Floral Racing Kenotek Ypres Rally

Voorstelling Renties - Floral Racing Kenotek Ypres Rally

In feestzaal Het Vijverhof in Wevelgem werden gisteren de wagens van Renties en Floral Racing voorgesteld aan sponsors en genodigden.

Renties Racing Team doet sinds Kortrijk vorig jaar een beroep op Claudie Tanghe, onder diens impuls werd het programma ook verder uitgebreid met enkele buitenlandse wedstrijden. Al blijft de Kenotek Ypres Rally toch een van de belangrijkste afspraken op de kalender.
De Ford Fiesta R5 kreeg deze week nog de upgrade en moet opnieuw in staat zijn om beter de aansluiting te vinden. "Ik heb nog niet met de nieuwe motor gereden, de wagen is net klaar. Maar naar wat ik hoor is het vooral in de lage toeren dat er meer vermogen aanwezig is." vertelde Claudie Tanghe ons. "In Ieper kunnen we dat wel goed gebruiken, want over een ganse wedstrijd zijn er nogal wat korte situaties. Een pronostiek maken is bijzonder moeilijk, eerst en vooral moet je aankomen! In Ieper is dat ook al heel belangrijk, en er is nogal wat concurrentie..."

Maar de meest opvallende wagen aanwezig was de mooi gedecoreerde Ford Fiesta R5 EVO van Bernd Casier en Pieter Vyncke. Het duo wou zich ook niet uitspreken over hun kansen. "Eerst en vooral moeten we hier nog eens de finish bereiken, want de laatste jaren was onze deelname in Ieper geen succes te noemen... Of ik Freddy kan volgen? Misschien wel, maar dan moet ik stoppen met werken. Nee Freddy is een prof, voor ons is dit ontspanning. Bovendien als wij een ongeval tegenkomen moeten we nog een pak betalen, Freddy neemt z'n spullen en gaat naar de hotelkamer."

De laatste Fiesta R5 aanwezig was deze van Bruno Parmentier en Jeannick Breyne. Deze gentlemen driver geniet van iedere meter in deze R5 en deed voor Ieper een beroep op de ervaren co Jeannick Breyne (32 deelnames in Ieper). 

Ook de Ford Fiesta EcoBoost van Adrian Fernémont was aanwezig op de voorstelling. De piloot bestuurde reeds enkele keren de Renties Fiesta R5, maar stapt nu terug in de R2. "We proberen dit jaar nog eens met de R5 te rijden, maar zoals steeds zijn de budgetten moeilijk te vinden...

Meer foto's en de live-video van de voorstelling via facebook.

c est bene
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen