× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

02-05-2016

Rally de Wallonie - Junior BRC - Geusens wint, maar Dovifat blijft leider

Rally de Wallonie - Junior BRC - Geusens wint, maar Dovifat blijft leider

Ook voor de jongeren van het Junior Belgian Rally Championship waren het drie intense dagen tijdens deze 33ste editie van de Rally van Wallonië. Door de regen waren de snelle klassementsproeven rondom Namen uitermate glad en verraderlijk. Foutloos blijven was de eerste opdracht. Polle Geusens bevestigde zijn sterk seizoen van vorig jaar met een overtuigende zege, na een pittig duel met Guillaume De Ridder, die door een technisch probleem 1 minuut verloor. In het Junior BRC doet Anthony Dovifat eens te meer de beste zaak. De DS-piloot vergroot zijn voorsprong en lijkt op weg naar de titel...

Voor de eerste keer dit seizoen drukten de jongeren hun stempel op de strijd in RC4, de categorie voor de snelle R2's. Referenties als Steven Dolfen, die kampte met een tekort aan parcourskennis, en Manu Canal-Roblès moesten de snelste tijden aan twee jonge kleppers laten: Guillaume De Ridder, die met zijn Peugeot 208 R2 kwam opwarmen voor de volgende manches op asfalt in de Franse Peugeot 208 Rally Cup, en Polle Geusens, die zijn nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost presenteerde.

De twee kemphanen vochten een schitterend duel uit voor elke seconde. De Ridder draaide 9 snelste tijden, maar Geusens deed met 13 besttijden nog iets beter. De beslissing viel zaterdagavond, toen De Ridder in Vedrin meer dan een minuut verloor door een defecte stuurbekrachtiging.

"Dit is bijzonder jammer, want het tempo zat er goed in en het duel met Polle was geweldig," lachte Guillaume. "Zondag zijn we ook blijven aanvallen, wat je wel kan merken aan onze 12de plaats algemeen! Dit was in elk geval een goede training voor de Franse rally's."

Polle Geusens won niet alleen de strijd in RC4, maar ook die bij de Juniors en de Junior Award, goed voor een gratis inschrijving in de Sezoensrally: "Ik had niet verwacht dat ik na 7 maanden zo snel het goede ritme zou vinden, maar het chassis van de Fiesta EcoBoost bevalt me prima en geeft veel vertrouwen. Ik zat zeker nog niet overal op de limiet, maar we stonden ook niet stil. Op de Citadel heb ik wat tijd laten liggen toen ik een foutje maakte en de motor liet afslaan, maar de rest van de wedstrijd verliep vlekkeloos. Voor mij had het duel met Guillaume tot de finish mogen duren," aldus de 25-jarige uit Lommel.

De derde plaats bij de Juniors ging naar Sébastien Bedoret, die de eerste ronde telkens benutte om het parcours wat beter onder de knie te krijgen, alvorens een tandje bij te steken in de volgende ronde. Andy Dewallef bouwde het tempo ook rustig op, nadat hij door elektrische pannes twee keer aan de kant moest blijven in de vorige manches. Jelle Vermeire verloor veel tijd bij een sortie en de West-Vlaming verspeelde op de Citadel vrijdagavond al kostbare tijd toen de ontwaseming van de voorruit dienst weigerde.

Vooraan in het Junior BRC deden de R1-piloten weer gouden zaken, met name Anthony Dovifat, die met 19 besttijden in totaal 32 punten scoorde, amper 1 minder dan Geusens. De auto probleemloos naar de finish sturen, dat was voor Anthony de enige opdracht. Daarom liet hij zondag een paar snelste tijden aan Lucas Walbrecq, die toch op bijna drie minuten gereden werd.

Bij de pechvogels noteren we Jimmy Grommen (mechanische pech), Amaury Molle (motor opgeblazen) en Romain Delhez, wel aan de finish via SuperRally nadat hij zaterdag de ophanging stuk reed bij een schuiver. Ook Tobias Brüls haalde de finish niet na een sortie.

De volgende afspraak voor de Juniors: de Sezoensrally op 21 mei!

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen