× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

10-04-2016

Wedstrijdverslag - TAC - Claudie Tanghe

Wedstrijdverslag - TAC - Claudie Tanghe

Kort maar opgemerkt optreden van de Renties Fiesta R5
"Verrast door koude banden..."

Claudie Tanghe en Filip Cuvelier namen met de Ford Fiesta R5 in de kleuren van Renties een voortreffelijke start in de TAC Rally, de derde manche van het Belgian Rally Championship. Op de eerste klassementsproef klokten ze meteen een derde tijd algemeen, achter de ongenaakbare smaakmakers Loix en Princen, maar voor de andere tenoren van het BRC die al veel meer kilometers in de benen hebben met een dergelijke R5. Helaas duurde het mooie liedje niet lang.

"De eerste ronde sloten we af op een keurige vijfde plaats" vertelt Claudie Tanghe. "Ik weet waar ik een paar tellen heb laten liggen. Op de Poelberg kwam ik een beetje te breed uit een bocht en raakte ik de talud. En op de derde proef heb ik een vijftal seconden verloren achter Tom Van Rompuy, die met lekke banden naar de finish sukkelde na een sortie. We staan maar 17" van de eerste plaats en we zijn mee met Verschueren en Demaerschalk. Alles verloopt zoals gepland..."

De eerste ronde was uitstekend, de tweede helaas een stuk minder. Al vroeg op de proef van Schuiferskapelle schoof de Renties Fiesta R5 van de baan.

"Ik stond wellicht iets "warmer" dan de banden. In een van de eerste bochten verloor ik de controle over de achtertrein van de Ford. We schoven van de baan en helaas zijn de grachten in Tielt heel diep," vertelde Claudie Tanghe gelaten.

De TAC Rally werd uiteindelijk na een spannende finale in de regen gewonnen door Freddy Loix, met 6"4 voorsprong op Kris Princen. 

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen