× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

22-11-2015

Claudie Tanghe wint bij R5 debuut de 6 uren van Kortrijk - Compleet verslag van de wedstrijd

Claudie Tanghe wint bij R5 debuut de 6 uren van Kortrijk - Compleet verslag van de wedstrijd

Deze editie van de Rally van Kortrijk zullen de toeschouwers zich herinneren als een van de natste en vooral een van de koudste wedstrijden van 2015... De wegen waren dan ook bijzonder glad, en dat was duidelijk te zien aan de lange lijst opgaves...  

Op zaterdag avond begon de wedstrijd met twee avondproeven, Claudie Tanghe reed bij de eerste kennismaking met de Renties Ford Fiesta R5 meteen de scratch op de openingsproef. Maar Didier Duquesne zette op kp Moeskroen meteen orde op zaken. De zuivelhandelaar uit Aalbeke gaf de concurrentie een ware mokerslag en ging met 16 seconden voorsprong als leider de nacht in.

Zondag leek Duquesne de wedstrijd rustig te kunnen controleren. Claudie Tangjhe bleef knap tweede maar zag Duquesne uitlopen tot ruim een halve minuut. Bij Konvert stond de champagne waarschijnlijk reeds koud, maar op kp 11 ging het mis... De Fiesta WRC kreeg problemen met de aandrijving en verdween uit koers. 
Claudie Tanghe kon zo bij zijn R5 debuut meteen de zege schenken aan het Renties team.

Na Duquesne en Tanghe werd er gestreden tussen de Mitsubishi Lancer EVO X R4 van Andy Lefevere, de Ford Fiesta R5 van Bernd Casier en de Subaru Impreza WRC S12. Lefevere was de snelste van dit trio en werd na de opgave van Duquesne nog knap tweede op amper 21 seconden van de winnaar.
Melissa Debackere sloot de top 3 af, terwijl Bernd Casier zijn wedstrijd zag eindigden in een gracht op kp Aalbeke... De top 5 werd afgesloten door Yves Bruneel (DS R5) en Laurent Bayard (Corolla WRC).

Davy Vanneste sloot op zaterdag, om een voor ons onbelende reden af als 58ste op meer dan 2 minuten, na een knappe zondag met o.a. 4 scratches leek hij op weg naar de zesde plaats. De garagehouder uit Menen verloor echter op op de laatste proef nog een pak tijd en zakte weg tot de achtste positie, na de Fiesta R5 van Geoffrey Vanderschelden en de Polo Super 2000 van Bert Cornelis.

Vincent Verschueren profiteerde in de voorlaatste proef nog van de opgave van Didier Vanwijnsberghe om nog een plaatsje op te schuiven. Verschueren won met meer dan anderhalve minuut voorsprong de historic wedstrijd voor Tom Tytgat en BK kampioen PJ Maeyaert. De prestatie van Verschueren is nog knapper als je ziet dat hij met de Ascona ook nog de de snelste achtertrekker is. 
Geert Beauprez sloot de top 10 af, Steve Becaert werd 11de maar heeft hiermee wel voldoende punten om de nieuwe VAS kampioen te worden.

In divisie 1-2 was Kevin De Stoop lange tijd de snelste, maar toen de turbo begaf moest hij de zege laten aan Stefaan Tjoens (Subaru). Nico Denys werd in zijn Clio niet enkel tweede in div 1-2, maar hij klopte ook de vele R2's en werd snelste voortrekker... 

In de Ford Pinto Cup was de Rally van Kortrijk de beslissende wedstrijd, en het werd een thriller van formaat... Zowel huidig kampioen Rudi Catteeuw, Kurt Olivier en Jeroen Van Wanseele konden nog kampioen worden... Catteeuw maakte in de tweede proef een fatale fout en zowel Van Wanseele als Olivier zaten enkele minuten vast in een gracht. Na een thriller waar Pieter Aspe niet durft van te dromen werd Jeroen Van Wanseele de nieuwe kampioen. 

# Foto-reportage
Uitslagen

Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen