× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

20-09-2015

Chris Van Woensel wint de eerste Aarova Rallysprint van Oudenaarde - Compleet verslag

Chris Van Woensel wint de eerste Aarova Rallysprint van Oudenaarde - Compleet verslag

De Aarova Rallysprint van Oudenaarde viel nogal ongelukkig samen met de autoloze zondag in Oudenaarde, maar dankzij het mooie weer en het uitstekende deelnemersveld werd de eerste editie van deze nieuwe wedstrijd een schot in de roos...

Het was na de eerste ronde meteen duidelijk dat er niemand zomaar deze sprint zou gaan winnen... Verschueren maakte een klein foutje in de eerste ronde en verloor naast zijn bumper ook kostbare seconden. Chris Van Woensel (Lancer WRC) nam de beste start voor Davy Vanneste, die zijn Fiesta had omgebouwd naar een R5+. Ook Pieter Tsjoen kon zich heel snel aanpassen aan de Fiesta R5, waarmee hij moest starten na de softwarematige problemen aan de Focus WRC. Tsjoen volgde als derde op amper 1 seconde van de R5+ van Davy Vanneste. 

In de tweede ronde ging het tempo nog een stuk omhoog, Vincent Verschueren verbeterde de ronde tijd met maar liefst 14 (!) seconden en kon zich meteen weer mengen in de strijd vooraan... Door een goede tweede ronde kwam ook Tim Van Parijs zich mengen in de top 3 strijd. Dit wou natuurlijk wel zeggen dat Tsjoen één plaats en Vanneste 3 plaatsen verloor. 

De garagist uit Menen maakte in de laatste ronden nog 2 plaatsen goed en werd knap 3de algemeen. Verschueren kon ondanks zijn steeds betere tijden Van Woensel niet meer bedreigen en moest tevreden zijn met de tweede plaats na de snelle bandenhandelaar uit Schriek. Ongetwijfeld krijgt deze strijd volgende week een vervolg in de East Belgian Rally waar beide piloten ook aan de start komen... 

Tim Van Parijs kon in zijn achtertuin afsluiten als eerste achtertrekker en viel maar nipt buiten de top 3. Pieter Tsjoen moest zich op zijn beurt tevreden stellen met een 5de plaats in de eerste wedstrijd met een Fiesta R5, een wagen die hem blijkbaar een stuk beter ligt dan de DS3... 

Ondanks de terugkeer naar de Subaru S12 WRC kon Melissa Debackere zich nooit mengen in de strijd voor de top 3, Melissa en Cindy sloten af op plaats 6.

De top 10 werd compleet gemaakt door de DS3 R5 van Bruneel, de Lancer van Becaert, de Fiesta Eco Boost van Tanghe en de Clio R3 van Dolfen.
Claudie Tanghe kwam in Oudenaarde de Fiesta Eco Boost met succes testen met het oog op een deelname aan de WRC rally van Wales. De drukker uit Komen was onklopbaar bij de voortrekkers, enkel in de laatste ronde werd hij geklopt door de Clio R3 Maxi van Dolfen. De achtste plaats van Becaert verdient zeker ook de nodige aandacht, want het blijft de vraag of de WRC's en de R5 thuis horen in de regionale rallysport... 

Bij de historics leek het erop dat er opnieuw geen maat stond op Paul Lietaer. De snor had halverwege de wedstrijd reeds een mooie voorsprong op Stefaan Prinzie. Maar in de derde ronde brak de motor van de Escort en kwam Prinzie aan de leiding. In de laatste ronde heeft Stefaan Prinzie ongetwijfeld nog de hete adem gevoeld van Patrick Mylleville die de scratch reed... Prinzie won met een voorsprong van amper 0,8 seconden voor de Porsche Mylleville en net geen 10 seconden voor de BMW van Danny Euroshop Kerckhof. 

In divisie 2 won Huyghe (Renault Clio) voor Beel (Subaru Impreza) en Eeckhoudt (Opel Cosa). De mager bezette divisie 1 werd gewonnen door de Saxo van Minne.

# uitslagen
# fotoreportage

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen