× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

01-09-2015

Wedstrijdverslag - Short Rally Kasterlee - Ronny Declerck

Wedstrijdverslag - Short Rally Kasterlee - Ronny Declerck

Het werd een hete Short Rally van Kasterlee op verschillende vlakken. Er was niet alleen de buitentemperatuur die vlot de 30 graden bereikte maar ook in de auto was het puffen en hoe verder de wedstrijd vorderde hoe we meer we ons in het zweet reden. Uitleg hieronder.

Het begon niet slecht op Kp1 met een derde tijd maar het had in principe een tweede moeten zijn hadden we op het rondje niet opgehouden geweest door een deelnemer die met pech af te rekenen kreeg en zich liet uitlopen en dus jammergenoeg onvoldoende snel plaats maakte. Op kp2 waren we veel te voorzichtig op het onverhard en we verloren veel tijd en zakten zelfs naar een 4de plaats bij de Historics. Op Kp3 werd de pees er onmiddellijk goed opgelegd om toch weer naar de derde en mss zelfs tweede stek te springen in het klassement bij de Historics.

Na 3/4 van de proef haalden we Jens Maes in die lek reed. We moesten een 500 meter achter de Opel blijven vooraleer we die konden passeren en opnieuw verloren we dus enige seconden maar door de snelle tijd en de pech van Jens, die tot dan de snelste was, konden we toch opklimmen naar een tweede plek algemeen op 21 seconden van Dumon die de nieuwe leider werd. Op Kp 4 trokken we alle registers open en mede door een foutje van Dumon konden we 10 seconden goed maken. Zo kwamen we op 11 seconden van de leider. Op Kp 5 werd opnieuw gekozen voor de aanval om de kloof zo klein mogelijk te maken. We draaiden opnieuw de scratch maar konden slechts 2 seconden goedmaken. Dus het verschil werd dan 9 seconden met nog 2 proeven te gaan. Op het onverhard werd nogmaals geprobeerd om de verloren tijd goed te maken en met nogmaals een scratch werd het verschil slechts 3 seconden aangezien we 6 tellen sneller waren dan Dumon. Met nog 1 proef was de spanning te snijden. Op de service werd de wagen nogmaals perfect klaargezet door de servicemannen en werden we door heel het team opgepept om er volledig voor te gaan. In het wagenpark wensten de betrokken teams elkaar veel geluk toe en dat de beste mocht winnen werd elkaar toegewenst. Dirk Dumon kon vertrekken uit het wagenpark met 3 seconden voorsprong die er in werkelijkheid eigenlijk 4 waren aangezien wij trager waren op kp 1. We reden echt op 100 % zonder echter over de limiet te gaan en konden een fantastische 8.25 neerzetten op de tabellen. Tevens een 9de tijd algemeen na 1 Super 2000 en 5 Mitsubishi Lancers en 2 Nissan 350z's. Toen we de finishlijn passeerden dacht ik (Steven) dat dit voldoende moest zijn maar uiteraard moesten we wachten tot aan de TK waar de teams elkaar opwachten om het verdict te horen. We waren uiteindelijk 8 tellen sneller dan Dirk en konden dus onze derde algemene overwinning vieren bij de Historics na de Hemicuda in 2009 en Linter in 2010 dus Kasterlee 2015.

Na 4 snelste tijden op 7 proeven werd het dus een fel bevochten overwinning aangezien we moesten terugkomen van een achterstand van 21 seconden na 3 proeven. De overwinning smaakte dus heel zoet. 

Na ons Kip aan het spit van zaterdag 19 september ( Voor kaarten kan je terecht bij Steven 0477430629 en Ronny 051581065 aan de democratische prijs van 12 euro ) staat voor ons de Hemicuda op het programma waar we hopen opnieuw mee te strijden voorin.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen