× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

30-08-2015

Opnieuw Piet Van Hoof in Short Rally Kasterlee - compleet verslag van de wedstrijd

Opnieuw Piet Van Hoof in Short Rally Kasterlee - compleet verslag van de wedstrijd

De 11de Short Rally van Kasterlee werd gereden in extreme zomerse omstandigheden. Zon en een thermometer die boven de 30° piekte… Toch kon dit Piet Van Hoof niet van zijn zoveelste overwinning houden in de Antwerpse Kempen.

Toen Van Hoof na twee proeven opnieuw in de service kwam had hij 8 seconden voorsprong op de Fiesta Super 2000 van Dennis Kuypers. Beide heren waren aan elkaar gewaagd, de voorsprong van Van Hoof was nooit comfortabel te noemen. Aan de finish was het verschil amper 9 seconden… Net zoals vorig jaar won Van Hoof dus opnieuw deze wedstrijd.

Alhoewel er door de toppers bijzonder hard werd gereden bleef kwam er gedurende de dag maar weinig verandering in het klassement. Sander Van Hoof was net zoals in de Rally van Staden in goede doen, het ritme van nonkel Piet en Kuipers kon hij niet volgen, maar hij werd wel knap derde.

De Nederlandse piloten namen niet enkel de top 3 plaatsen voor hun rekening, maar met de Lancers van Arjen de Koning, Martin Van Iersel, Hein Jonckers en de Nissan van Antoine Biesheuvel waren de eerste 7 plaatsen voor de Noorderburen… We mogen de Nederlanders dankbaar zijn dat ze jaar na jaar met mooi materiaal naar Kasterlee komen, maar het zou nog toffer zijn moesten meer van onze eigen piloten niet langer rond de West-Vlaamse kerktoren blijven koersen…

Dirk Ceyssens werd met zijn Nissan 350Z achtste en eerste landgenoot. De top 10 werd afgesloten door de BMW’s van Dany Claesen en Tom Ceupens. Deze laatste volgde na 7 proeven reeds op een vijftal minuten… In de derde proef ging Serge Vervondel van de baan met zijn Lancer en moest opgeven.

Bij de Historics was Jens Maes in goede doen. Hij leek met zijn Ascona op weg naar een eerste zege, maar een lekke band koste hem 5 minuten… Uiteindelijk werd er voor de historic zege nog gestreden tussen de Opel's van Dirk Dumon en Ronny Declerck. In de laatste proef maakte Ronny Declerck nog een achterstand van 3 seconden goed en won de historic voor Dirk Dumon en Stefaan Van Craenenbroek.

# Foto reportage

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen