× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

30-06-2015

Wedstrijdverslag - Kenotek Ypres Rally - Adrian Fernémont

Wedstrijdverslag - Kenotek Ypres Rally - Adrian Fernémont

De Ford Fiesta R2 1.0L EcoBoost toont zijn potentieel!
Briljante prestatie van Adrian Fernémont in de Rally van Ieper

Met meer dan dertig deelnemers in Klasse RC4, waaronder een vijftiental Juniors die deelnemen aan het Europees kampioenschap, is de zesde plaats van Adrian Fernémont aan het stuur van de gloednieuwe Ford Fiesta R2 1.0L 3cylinder EcoBoost bijzonder opmerkelijk, want de wagen reed in Ieper voor de eerste keer op asfalt. De balans van deze testsessie op ware grootte is dan ook uitermate positief.

"Onze nieuwe Ford Fiesta R2 1.0L EcoBoost kende niet het minste mechanische probleem tijdens deze nochtans loodzware wedstrijd verreden bij warm weer," verklaarde Jean-Marc Valckenaere, de teambaas van TeamFloral, bij de finish. "De wagen was niet alleen betrouwbaar, maar de EcoBoost toonde ook zijn enorm potentieel. Hij reageerde perfect op de aanpassingen die we deden tijdens de wedstrijd. Dankzij het werk van ingenieur Door Geusens die ons bijstond in deze wedstrijd, hebben we de wagen elke keer wanneer er een service was verbeterd. We hebben natuurlijk vooral gewerkt aan de afstelling van de drieweg schokdempers Op vraag van M-Sport hebben we ook twee types remblokken getest. We hebben ook een aantal punten gevonden die verbeterd kunnen worden, zoals de progressie van de motor bij de hernemingen, de bang-bang die iets te agressief was voor dit soort parcours. Voor we verder gaan testen met onze wagen met het oog op de volgende rally's, zullen we die informatie natuurlijk doorspelen aan M-Sport. Ik wil ook de verdienste van Adrian onderlijnen, want hij heeft zijn rijstijl aangepast om het potentieel van de nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost optimaal te benutten. Hij zat vaak dicht in de buurt van de nieuwe referenties in de categorie, wagens die al veel meer geëvolueerd zijn dan de nieuwe Ford."

Adrian Fernémont, twaalf maanden geleden winnaar van de Ford Fiesta SportTrophy, had een brede glimlach op de lippen na de 250 km tegen de chrono in deze hoogstaande editie van de Rally van Ieper: "Ik wil maar één zaak: zo snel mogelijk weer een rally rijden met de nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost! Zoals verwacht, had ik vrijdag een paar proeven nodig om mijn draai te vinden en om mijn rijstijl aan te passen om het koppel van de 1.0 turbomotor optimaal te benutten. De koppelcurve is immers helemaal anders dan die van een atmosferische 1.6-liter. Ik heb meteen gemerkt dat het potentieel veel hoger is. In Dikkebus, een proef die niet veranderd is, waren we 9" sneller dan vorig jaar."

Zaterdag zetten Adrian Fernémont, Samuel Maillen en de Ford Fiesta R2 EcoBoost hun opmars verder. Ze klokten tijden tussen de top in de categorie, hoewel op dat moment vooraan in het Junior ERC bijzonder hard gereden werd. Adrian Fernémont haalde de finish op de Grote Markt in Ieper op de 23ste plaats, amper een veertigtal seconden van het podium bij de Juniors. De piloot uit Namen had zijn opdracht meer dan volbracht: "De wagen is in de loop van het weekend goed geëvolueerd en werd steeds efficiënter. En er waren geen kinderziektes, wat toch knap is. Meer nog, de wagen gaf me een geweldig gevoel! Aan het stuur voel je echt dat dit een rallywagen is, dankzij het vermogen en het fraaie geluid. Bedankt aan TeamFloral en M-Sport voor het vertrouwen dat ze me gaven."

Niet alleen het team en de bemanning was erg tevreden, maar ook Ford België. "Bravo aan Adrian en TeamFloral. Ze hebben het potentieel van de Ford Fiesta R2 EcoBoost op asfalt bewezen," verklaarde Jo Declercq, Communication & Public Affairs Manager. "Eens te meer was de samenwerking met M-Sport uitstekend. Dat we deze nieuwe R2 met zijn 1.0 driecilinder turbo op asfalt mochten laten debuteren in België was echt een eer. Ford bewijst ook de voordelen van 'downsizing' in de rallysport en vooral in de categorie R2 met een innoverende motor. Het is geen toeval dat deze kleine 1.0 driecilinder EcoBoost al drie keer werd uitgeroepen tot "International Engine of the Year". Ik ben er zeker van dat de nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost heel snel zal uitgroeien tot de nieuwe referentie in R2, waardoor we jonge, beloftevolle talenten zullen ontdekken, een maximaal rijplezier kunnen bieden aan debutanten, en amateur-piloten de kans kunnen geven om hun passie te beleven voor een redelijke prijs."

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen