× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

22-06-2015

Voorstelling Duquesne-Cuvelier / Vanneste-Snaet / Casier-Vyncke / Ford Fiesta 1.0 Ecoboost

Voorstelling Duquesne-Cuvelier / Vanneste-Snaet / Casier-Vyncke / Ford Fiesta 1.0 Ecoboost

Deze avond werden we in Feestzaal Het Vijverhof in Wevelgem uitgenodigd voor de voorstelling van het Renties Racing Team, maar er was meer... Ook Davy Vanneste en Bernd Casier stelden er hun Ford Fiesta R5 aan het aanwezige publiek voor. Ford maakte van de gelegenheid gebruik om de eerste Ford Fiesta Ecoboost R2 aan het aanwezige publiek te tonen.

Het Renties Racing Team is precies 1 jaar geleden ontstaan met de deelname van Didier Duquesne en Filip Cuvelier aan de Ypres Rally 2014. Deze winter werd beslist om het team verder te laten groeien en werden nieuwe partners gezocht en werd een eigen Ford Fiesta R5 aangeschaft. "Het is dankzij deze partners dat we komende week aan de start staan in Ieper!" benadrukte Didier Duquesne tijdens de voorstelling. "We hebben een overeenkomst voor 3 jaar om met deze wagen het beste van ons zelf te geven. Daarnet grapte een van de sponsors dat ze tevreden zijn met een tweede plaats, maar laten we realistisch zijn... Ik zou al tekenen om een even goed resultaat neer te zetten als vorig jaar! Je moet weten wij zijn eigenlijk amateurs in vergelijking met die ERC piloten."

Twee weken geleden streden Didier Duquesne en Davy Vanneste nog tegen elkaar in de Woodstoxx Rally van Wervik, komend weekend rijden ze opnieuw tegen elkaar in Ieper. "We kennen elkaar natuurlijk al lang," vult Davy Vanneste aan. "15 jaar geleden reden Didier, Bernd en ik in de Saxo Challenge. Het is tof dat we nu zoveel jaar later met dezelfde wagen opnieuw tegen elkaar kunnen strijden..."

De aanwezige presentator wou Bernd Casier graag als één der favorieten naar voor schuiven, maar Bernd vertrekt liever als underdog. "Tja, beter doen dan vorig jaar is voor ons niet zo moeilijk zeker?" grapte Bernd, die vorig jaar er reeds op de allereerste proef af ging.
"In een wedstrijd wil je natuurlijk altijd winnen, maar ik wil mezelf zeker niet als favoriet naar voor schuiven... Laat die favorietenrol maar voor de anderen. Wij zullen wel zien waar we komen."

Floral Racing en Ford België toonden er ook voor het eerst de nieuwe Ford Fiesta R2, een wagen aangedreven door een Ford 1.0 Ecoboost motor. Deze motor behaalde wereldwijd reeds diverse prijzen en zal vanaf nu de nieuwe FIesta R2 aandrijven.

Meer foto's op onze facebook-pagina

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen