× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

04-11-2014

Condroz Rally - Ford Fiesta Sport Trophy - De zege voor Fernémont, de titel voor Radoux !

Condroz Rally - Ford Fiesta Sport Trophy - De zege voor Fernémont, de titel voor Radoux !

Het was een ware thriller, de tweestrijd voor de eindzege in de Ford Fiesta SportTrophy 2014 in de Condroz Rally. Adrian Fernémont en Thibault Radoux streden voor elke seconde tot de laatste meter. Ze verdeelden de scratches onder elkaar. Uiteindelijk werd alles beslist op de allerlaatste proef. Adrian Fernémont won de wedstrijd met amper 2"5, maar met de snelste tijd op de slotproef pakte Thibault Radoux de drie bonuspunten voor de beste performer van de wedstrijd… en de titel.

Adrian Fernémont en Thibault Radoux begonnen nek aan nek aan de allerlaatste proef. Ze hadden op dat moment elk negen snelste tijden gereden. Adrian en Thibault gingen absoluut voluit op de 21,890 km van Marchin-Goesnes-Vierset, de langste en wellicht moeilijkste proef van deze Condroz Rally waar de beslissing moest vallen. Thibault Radoux, tweede in de Trophy achter Adrian Fernémont, klopte zijn titelrivaal op de laatste proef, waardoor hij de titel veroverde met een puntje verschil door de bonuspunten voor de beste performer. Nooit was de spanning zo intens in de promotieformule van Ford.

Zijn chrono, 13'13"9, de snelste van alle voortrekkers, ongeacht de klasse, was voor Thibault Radoux niet voldoende om de manche in Hoei te winnen, maar hij veroverde wel in extremis de titel in de Ford Fiesta SportTrophy 2014: "Ik heb de ganse rally het maximum gegeven. Wat een wedstrijd ! Zonder het annuleren van twee proeven op zaterdag, had ik deze wedstrijd trouwens gewonnen. Ik kijk al uit naar de hoofdprijs voor de kampioen in de Trophy : een rally van het Wereldkampioenschap met de nieuwe Fiesta R2 aangedreven door de Ecoboost motor. Ik zal zeker een wedstrijd op asfalt kiezen : Duitsland of Frankrijk."
Adrian Fernémont, die tot de laatste meter in zijn kansen bleef geloven, reed een prachtige Condroz Rally. Hij greep nipt naast de eindzege, maar hij blijft wel de beste performer van het seizoen in de Ford Fiesta SportTrophy : "De wedstrijd werd op de laatste proef van het seizoen beslist met een zucht verschil. Ik pak 20 punten door mijn zege, maar Thibault scoort 21 punten omdat hij 3 extra punten krijgt bovenop de 18 punten van de tweede plaats… Natuurlijk ben ik ontgoocheld, ondanks deze overwinning. Ik zal wel onthouden dat ik dit seizoen de meeste overwinningen heb behaald : drie tegenover twee voor Thibault ! Ik wil Thibault uitdagen in die WK-rally die hij zal rijden in 2015."

Het podium van deze slotmanche van de FFST 2014 werd vervolledigd door Geoffroy Defays, voor Geoffrey Collard. In het kampioenschap ging de derde podiumplaats alsnog naar Jamie Brown, die zondag via SuperRally opnieuw van start ging nadat hij zaterdag op de eerste proef moest opgeven door een defecte versnellingsbak. Met een vijfde plaats in Hoei mocht Jamie Brown mee op het podium naast Thibault Radoux en Adrian Fernémont. Met hun drieën reden ze een prachtig seizoen.

"We hebben een heel mooi seizoen 2014 beleefd met twee piloten die heel sportief en in een goede sfeer met elkaar streden op de proeven," besluit Davie Meert, de coördinator van de FFST. "We gaan ons nu bezinnen over 2015 en wat we in de toekomst gaan doen met de nieuwe Fiesta R2 Ecoboost."
Het doek is gevallen over het seizoen 2014 van de Ford Fiesta SportTrophy. Afspraak in 2015 met de nieuwe Ford Fiesta R2 1.0 Ecoboost, een motor waarmee de Fiesta R2 een flinke stap vooruit zal zetten op het vlak van de pure prestaties…

Eindklassement FFST 2014: 
1. T. Radoux 85 pts; 2. A. Fernémont 84 pts; 3. J. Brown 48; 4. W. Carton 41; 5. B. Deruyter 18; 6. F. Perneel & G. Defays 16; 8. M. Vandenberghe, J. Wagemans & G. Collard 15; 11. G. Van Kemmel & A. Tanghe 14; 13. M. Vatanen 13; 14. C. South 12; etc.

Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen