× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be

02-11-2014

Princen leider na eerste dag Condroz

Princen leider na eerste dag Condroz

Na de eerste dag van de Condroz Rally staat Kris Princen aan de leiding, maar de Subaru-piloot heeft slechts 13" voorsprong op Kris Meeke, de fabriekspiloot van Citroën in het Wereldkampioenschap. Freddy Loix volgt op een halve minuut als derde.

Op de slotproef van de dag zorgden onbezonnen en dwaze vandalen voor een erg gevaarlijke situatie door modder op de baan te gooien in een remzone. Alle tenoren gingen van de baan, net als de meeste van de overige deelnemers. Voor Kris Princen, leider met 13" voorsprong op Kris Meeke, bleef de schade beperkt tot een spannend moment. Freddy Loix verloor door twee lekke banden, onder andere door die vandalenstreek, kostbare tijd.

Eric Cunin staat op een onverhoopte vierde plaats na een foutloze openingsdag. Heel wat tenoren zijn ondertussen al van de tabellen verdwenen. Petter Solberg (Citroën C4 WRC - turboleiding en beginnende brand), Yves Matton (Citroën Xsara WRC - koppeling, maar herstart zondag in Rally2), Cédric Cherain (Ford Fiesta R5, van de baan), Xavier Bouche (Ford Focus WRC - ophangingsarm gebroken), Chris Van Woensel (stuurbekrachtiging en brand) en Alexandre Busin (Skoda Fabia WRC - brand) vielen al vroeg weg. 

Naast Eric Cunin, is ook de zesde plaats van Ludovic Sougnez met een Mitsubishi Lancer Evo9 erg verrassend, want het is de eerste wedstrijd met een 4x4 van Sougnez. Ook Xavier Baugnet en Davy Vanneste, beiden voor de eerste keer aan de start met een Ford Fiesta R5, reden een prima openingsdag, net als de onverslijtbare Jean-Pierre Van de Wauwer met de Porsche 997 GT3 van BMA. Matthias Boon staat trouwens op een erg mooie 10de plaats met zijn Subaru Impreza Gr.N.

Officieus klassement na de eerste dag: 1. Princen-Kaspers (Subaru) 1h13'41"3 ; 2. Meeke-Nagle (Citroën DS3 R5) +13"0 ; 3. Loix-Gitsels (Skoda Fabia S2000) +30"8 ; 4. Cunin-Balcaen (Skoda Fabia WRC) +2'12"8 ; 5. Tsjoen-Chevaillier (Peugeot 208T16 R5) +2'30"6 ; 6. Sougnez-Maxwet (Mitsubishi Evo9) +2'48"7 ; 7. Baugnet-Lecomte (Ford Fiesta R5) +3'27"5 ; 8. Vanneste-Snaet (Ford Fiesta R5) +3'59"5 ; 9. Bonjean-Dubois (Citroën Xsara WRC) +4'14"9 ; 10. Vandewauwer-Marnette (Porsche 997) +4'24"2 ; etc.

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen