× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

10-09-2014

Wedstrijdverslag - Omloop van Vlaanderen - Cris Algoedt

Wedstrijdverslag - Omloop van Vlaanderen - Cris Algoedt

Cris Algoedt: "We gingen van start op kp De Ruiter, niet meteen onze favoriete special. Daarna ging het richting Koolskamp waar we weliswaar in onze achtertuin reden. Een 50ste tijd was ons deel en meteen ook onze startplaats op zaterdag morgen. De 1M voelde goed aan, al moest ik wat wennen aan de nieuwe remmen.

Maar vol vertrouwen gingen we van start op zaterdagmorgen en na de éérste boucles waren we reeds opgeklommen naar een 42ste plaats alg. 
alles ging vlot , enkel werd er nog wat verder aan de vering afgesteld. Na de 2de boucles stonden we al op plaats 39  algemeen en 2de in de klasse NCM; 
Op kp Passendale 3 werden we verrast door een stenen muurtje in een rechtse coupure , het verdict was een lekke band waardoor we 2 minuten verloren en ook drie plaatsen zakten in het klassement. 
Op de voorlaatste kp van de 3de ronde zagen we plots dat de éérste plaats in klasse NCM binnen ons bereik lag. Het scheelde immers een drietal seconden tussen ons en Claudie Tanghe in zijn voordeel. We besloten op de voorlaatste kp Zilverberg ons nog eens volledig op te laden. Bij aankomst bleek dat onze concurent in de klasse één seconde rapper over de proef was gereden.  Met nog enkel de Zoning voor de wielen was het een hele opgave beter te doen dan Claudie Tanghe. Er moesten eigenlijk vier seconden goedgemaakt worden op een kp van zeven kilometer. We gingen super geconcentreerd van start en Cris verloochende zijn rijstijl door zo "recht" mogelijk te rijden. Met resultaat want bij de FF hadden we de achterstand van 4s omgezet in een voorsprong van 1.9s. Met klasse winst  en een mooie 35ste plaats algemeen sloten we deze editie af. 

Vreugde alom bij ons en het team van KB-Racing die wederom voor de perfecte service zorgden van de BMW DANNEELS 1M, Met nu een totaal van 500 wedstrijd kilometers op de teller van de BMW en nog altijd ‘’geen’’ sleutel opgestaan,dat kan geen toeval meer zijn! De kwaliteit van KB racing uit Egem word hiermee zeker nogmaals bevestigd (trouwens 4 auto’s aan de start en 4 aan de finish).

Dan maar richting podium met zijn allen om de beker in ontvangst te nemen, tot ieders verbazing werd Claudie Tanghe als winnaar uitgeroepen in de klasse.
Wat niet naar de zin was van Danny en aanklopte bij de organisatie waar de fout al snel gevonden werd. Zo ontvingen we een nep beker voor de foto op het podium en wachten we vol spanning op de echte beker die Claudie Tanghe ons zal terug bezorgen.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen