× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

08-09-2014

Ford Fiesta Trophy - Omloop van Vlaanderen - Adrian Fernémont laat zijn kans niet liggen

Ford Fiesta Trophy - Omloop van Vlaanderen - Adrian Fernémont laat zijn kans niet liggen

Alles blijft mogelijk voor de titel…

Omdat zijn vaste speelkameraad snel moest opgeven, reed Adrian Fernémont makkelijk naar zijn tweede overwinning van het seizoen in de derde van de vijf manches van de Ford Fiesta SportTrophy 2014. In het kampioenschap blijven de verschillen erg klein. De naam van de eindwinnaar zal ongetwijfeld pas gekend zijn in november...

Thibault Radoux was naar Roeselare gekomen met de intentie om als enige leider in de Trophy het weekend af te sluiten, maar hij moest vrijdagavond al op de eerste proef, De Ruiter, opgeven: "We kregen een alarm van de motortemperatuur en we beslisten om te stoppen om water bij te vullen. Het kostte ons 6 minuten. Terug in de service besloten we op te geven om de mechaniek niet verder te beschadigen, zodat we de rest van het seizoen nog kunnen afwerken. Heel jammer, maar dat is rally..."

Vanaf dat moment wist Adrian Fernémont wat hem te doen stond. "De finish halen zonder een fout te maken en de eerste plaats verstevigen," vertelde de piloot uit Namen, die stelselmatig meer voorsprong nam op de andere Fiesta's R2 in de Trophy. Zaterdagavond won Adrian de wedstrijd met een comfortabele voorsprong op zijn dichtste achtervolger: "Opdracht volbracht! Ik had natuurlijk liever een spannende strijd gestreden zoals in de Rally van Wallonië en in Ieper, maar deze kans kon ik niet laten liggen. Het is spijtig dat ik niet meer kon aanvallen, want ik hou van dit parcours. De proeven zijn hier heel gevarieerd en je moet voortdurend opletten. Voor de titel is er nog niets beslist. Ik denk dat Thibault Radoux in St-Vith zal proberen om terug op gelijke hoogte te komen..."

Achter Adrian was de wedstrijd heel bewogen. Jamie Brown, op dat moment tweede, reed lek op de zesde proef, bij de eerste doortocht van Oekene-Ledegem. De jonge Brit wilde de drie verloren minuten weer goed maken en trok in de aanval. Met de finish in zicht liet hij zich echter verrassen. Meteen zijn tweede blanco score na Ieper. Daarvan profiteerde Wim Carton, die voor de derde keer dit jaar een mooi resultaat behaalde met een derde plaats achter Bjorn Deruyter, auteur van een knappe comeback in de rallysport met de tweede plaats achter Adrian Fernémont.

De Nederlanders Leo Van der Eijk, Kevin Van Deijne en Gert-Jan Kobus reden met hun Fiesta's R2 sterk buiten de Trophy, maar ook zij beleefden geen rustig weekend. Na de opgave van Van der Eijk, eindigde Van Deijne net naast het podium in RC4, terwijl Kobus de finish haalde op de 56ste plaats.

Claudi Tanghe, gedurende een groot deel van de wedstrijd aan de leiding bij de voortrekkers, kende een chaotisch einde van de wedstrijd met zijn Ford Fiesta R200: "Eerst kostte een lekke band me iets minder dan een minuut en daarna stonden we zeven minuten stil door een elektrisch probleem. Maar, ik wilde absoluut de finish halen voor mijn copiloot Peter Van Laeken, die nog nooit de finish van een rally had gehaald! Ik heb me goed geamuseerd met deze Fiesta R200. Omdat mijn zoon Arthur beslist heeft zich te concentreren op zijn studies en het voetbal, zal ik de Rally van Frankrijk en de Wales Rally GB rijden met deze Fiesta, maar dan natuurlijk terug in R2. Ik rijd al vele jaren, maar ik heb nog nooit een WK-rally gereden. Het is nu of nooit!"

Joke Van de Velde ontdekte de rallysport. Met een brede glimlach reed ze de wedstrijd uit met de Ford Fiesta R1 van TeamFloral als openingswagen. "Ik heb een schitterende dag gehad en ik heb me geweldig geamuseerd," vertelde de stralende Miss België 2000."Ik hou wel van een uitdaging. Het was een serieuze adrenalinerush. Ik wil Ford en TeamFloral bedanken voor deze unieke ervaring!"

De vierde wedstrijd van de Ford Fiesta SportTrophy staat binnen drie weken al op het programma, want de deelnemers komen aan de start van de East Belgian Rally, een wedstrijd met een bijzonder selectief en natuurlijk parcours in Sankt-Vith. Bij Ford en TeamFloral zijn de voorbereidingen voor 2015 al begonnen. "We wachten ongeduldig op het nieuwe wapen van Ford voor de promotieformules," bevestigt Jean-Marc Valckenaere."M-Sport is volop bezig met de ontwikkeling van een nieuwe R2, die sneller zal zijn dan de huidige versie. Die nieuwe Fiesta R2 zal aangedreven worden door een krachtige 1.0T EcoBoost... Het is geen verrassing dat die extreem compacte driecilinder verkozen werd tot Internationale Motor van het Jaar in 2012, 2013 en 2014!"

Klassement FFST 2014: 
1. A. Fernémont 64 pts
2. W. Carton & T. Radoux 41
4. B. Deruyter 18
5. F. Perneel & J. Brown 16
7. M. Vandenberghe & J. Wagemans 15
9. G. Van Kemmel & A. Tanghe 14
11. M. Vatanen 13
12. C. South 12
...

MLV banden velgen Poperinge
Verzekeringen Delaere
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen