× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

06-09-2014

Princen wint Omloop van Vlaanderen, Loix behaalt de titel...

Princen wint Omloop van Vlaanderen, Loix behaalt de titel...

Freddy Loix was gisteren nog de snelste starter tijdens de eerste ronde, maar op dag 2 moest Loix vrede nemen met een rol als achtervolger... Kris Princen was oppermachtig op de gladde asfalt rond Roeselare. De Limburger moest geconcentreerd blijven want om een echt ruime voorsprong op te bouwen was Loix te snel...

Princen eindigde na 18 proeven met net geen minuut voor op Loix. Die tweede plaats, en vooral zijn positie hoger dan Cherain en Kobus, maakten dat Freddy ook champagne kon drinken. Net zoals vorig jaar kon Loix reeds in Roeselare zijn titel vieren. Hopelijk kan Loix zijn sponsors nog overtuigen om het programma verder af te werken...

Na Princen en Loix werd er ook hevig gestreden voor de derde plaats. Deze strijd ging tussen Bob De Jong in een Lancer WRC en Bernard ten Brinke in de Fiesta WRC, naar het einde van de koers gaf ten Brinke op met mechanische problemen en De Jong werd knap derde. 

Cedric Cherain viel net buiten de top 5 maar eindigde als beste R5, de Peugeot van Tsjoen verdween op zaterdag uit koers met... jawel mechanische problemen en net zoals Tsjoen kon ook Vershueren het ritme van de koplopers niet volgen. Verschueren haalde wel de finish als 9de.
Thuisrijder Andy Lefevere zette in de Mitsubishi Lancer R4 een knappe prestatie neer door als 5de te eindigen. Merkgenoot Claude Bal gaf op vrijdag reeds op nadat hij op een steen reed en Bert Coene wierp de handdoek na het spijtige overlijden van diens sponsor/vriend.

In de strijd voor de snelste achtertrekker leek Patrick Snijers even een rol van betekenis te kunnen spelen, helaas ging de BMW op zaterdagmorgen zwaar van de baan... Ook Tim Van Parijs was snel uitgeschakeld voor een mooi resultaat, op vrijdag verloor hij een pak tijd na een mechanisch defect. Matthias Viaene werd bij zijn BK debuut met de Porsche 6de algemeen net voor de Fiesta Super 2000 van Hermen Kobus en de Porsche van Van Parijs. Net zoals Van Parijs had ook Kobus veel last van mechanische problemen (oa versnellingsbak).
De top 10 werd compleet gemaakt door respectievelijk Vincent Verschueren en Chris Van Woensel.

Bij de Lancers (officieuze groep N klasse) was Guillaume De Ridder de snelste van het veld. Hij klopte o.a. Pyck en Vanballegooien. De Ridder kreeg na de wedstrijd ook de Junior Award voor deze prestatie.

Bij de historics was Paul Lietaer de man van de wedstrijd. Zelfs een probleem versnellingsbak, wat hem een straftijd van 40 seconden bezorgde hielden Lietaer niet van de zege... Niemand was opgewassen tegen "de snor", hij klopte Dirk Deveux met nog eens 40 seconden... Stefaan Stouf werd derde, Tobi Vandenberghe vierde.

Guillaume Dilley was de snelste in het Junior BRC, de jonge piloot was tevens ook de snelste F2 aan de finish. Dilley, in Roeselare bijgestaan door Lara Vanneste, scoort zo belangrijke punten voor het Junior kampioenschap.

Wie geen punten meer moet scoren in Kurt Braeckevelt. De garagist uit Oostrozebeke won het Criterium en kreeg na de wedstrijd meteen twee maal champagne... Hij wint ook meteen het Criterium kampioenschap 2014. Braeckevelt won 6 van de 9 proeven en had bijna een halve minuut voor op regerend kampioen Franky Boulat, Wim Dereu werd derde op iest meer dan een minuut. Bjorn Renier eindigde als 5de en eerste F2 in de Criterium wedstrijd.

Een andere titel was voor Matthias Boon, de regerend Junior kampioen bevestigde zijn talent en werd door zijn overwinning in de Nissan 350 Challenge meteen ook kampioen in deze Nederlandse cup.

Resultaten

Op onze foto-pagina ook een (uitgebreide) reportage van deze wedstrijd.

 

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen