× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

04-09-2014

Wedstrijdverslag - Short Rally van Kasterlee - PARADIGIT Team

Wedstrijdverslag - Short Rally van Kasterlee - PARADIGIT Team

Volledig  Paradigit podium tijdens 10e editie Short Rally van Kasterlee

Afgelopen zondag stond voor het Paradigit Rallyteam de thuiswedstrijd van Arjen op het programma, de Short Rally van Kasterlee. Een rally die dit jaar een jubileumeditie beleefde, het was de 10e  editie onder deze naam. Het team  kreeg de kans om eens andere mensen te laten proeven van de rallysport omdat je mag starten met een daglicentie. Ook dit jaar kregen, traditiegetrouw, een aantal monteurs de kans om plaats te nemen op  de hot seats naast Piet, Arjen en Sander.

Arjen de Koning / Kurt Beckers

Omdat deze rally nergens voor meetelde gaf dat Arjen de kans om één van de paradepaardjes uit de Paradigit stallen weer eens uit te laten, hij verscheen aan de start met de ex Tommi Makinen Evo 6,5.

Omdat Arjen half oktober met deze auto gaat deelnemen aan de Rallylegend in San Marino (IT) kon er zo ook mooi alvast wat testwerk verricht worden. Vol goede moed ging het duo van start, klaar om sportief revanche te nemen op vorig jaar toen ze ongelukkig op de eerste klassementsproef uitvielen. Dit jaar werd het een bijna probleemloze wedstrijd en werd er zelfs tot 3maal toe de snelste tijd genoteerd op de tweede klassementsproef van de boucles, KP Goor. Dit was toch wel boven verwachting  aangezien die klassementsproef nogal wat onverhard bevatte en dat is normaal niet Arjen zijn sterkste kant. Op  de “grote” klassementsproef, de Hese, was ondanks de wisselende weersomstandigheden aan de tijden te zien dat Arjen zich goed voelde in zijn “ex fabrieks” evo 6,5. Het resultaat was uiteindelijk  een prachtige 2e plaats algemeen wat hopelijk een goede voorbode op de wedstrijd in San Marino is!

Sander van Hoof / Maarten van de Wetering

Normaal gesproken is Sander terug te vinden op het serviceterrein als engineer van de Van Hoof Sport auto’s. Als jaarlijks uitstapje stapt hij tijdens deze rally zelf achter het stuur van één van de Paradigit auto’s, dit jaar was dat de Mitsubishi Lancer Evo X R4 waar Arjen normaal gesproken mee aan de start verschijnt. Een gebrek aan ritme en wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat deze rally hoofdzakelijk werd gebruikt als testwedstrijd voor het verder ontwikkelen van de schokbrekers en remmen. Op de tweede klassementsproef bracht een foutje op hetzelfde punt als Piet en Hein Jonkers een verlies van een 30-tal seconden. Er ontwikkelde zich daarna een mooi gevecht om de 3e plaats tussen Sander en Jonkers, met nog 1 klassementsproef te gaan stonden de heren exact gelijk. Sander en Maarten gingen er de laatste proef nog eens goed voor zitten en wisten Jonkers 2 seconden sneller af te zijn en een podiumplaats te pakken. Een zeer mooi prestatie aangezien Sander’s laatste optreden inmiddels een jaar geleden was.

Piet van Hoof / Noud van den Eijnden

Voor het eerst na 10 maanden kwam Piet met de volledig vernieuwde Van Hoof Sport Evo 4 aan de start. Door een ongelukkig ongeval begin dit jaar was het team genoodzaakt om de auto volledig opnieuw op te bouwen. Tijdens de opbouw werd al snel besloten om dit grondig aan te pakken en de auto verder te laten evolueren waardoor Piet de eerste helft van het seizoen heeft gereden met de groep N Evo X. Afgelopen zondag was na maanden van hard werken de eerste test ter voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Piet ging meteen goed van start met een snelste tijd op de eerste klassementsproef. Op de tweede klassementsproef had het duo echter een klein momentje. Op een strook onverhard bleek het veel gladder dan verwacht bij het aanremmen voor een haakse bocht waardoor ze doorschoven over een slootje heen. Gelukkig konden ze zonder schade hun weg vervolgen en viel het tijdsverlies mee omdat zowel Sander als Hein Jonkers ook op dat punt de fout ingingen. De resterende proeven verliepen zonder problemen. Door telkens op de eerste klassementsproef van de boucles een scratch te rijden konden ze hun voorsprong langzaam uitbouwen. Uiteindelijk kon Piet na 7 klassementsproeven voor de 10e maal de winst pakken in deze wedstrijd. De komende weken zullen de puntjes op de I worden gezet en zal de evo 4 in een nieuw jasje worden gestoken.

Het Paradigit Rallyteam kijkt zeer tevreden terug op deze geslaagde “test” wedstrijd waar ze een geweldige 1-2-3 positie scoorden. Vol vertrouwen kijken ze uit naar hun volgende wedstrijd, de Hellendoorn Rally. In het weekend van 19 en 20 september gaan zowel Arjen als Piet daar beide proberen om kampioen te worden in hun respectievelijke kampioenschappen.

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen