× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

03-09-2014

Wedstrijdverslag - Short Rally van Kasterlee - Ive Van Der Aa

Ive Van Der Aa maakte dit weekend zijn debuut in de Short Rally van Kasterlee. Dit is hem dan ook zeer goed bevallen met een podiumplaats in de klasse als beloning.

Ive vertelt: “de intentie van deze rally was vooral om te finishen en zeker niet naar het klassement te kijken. Tijdens de verkenningen op zaterdag viel het ons op dat de Citroën C2 het zwaar te verduren ging krijgen op het onverhard.
Zondagmorgen werd al snel duidelijk dat dit geen droge editie zou worden. Dreigende wolken hingen boven Kasterlee. Een groot dilemma voor de bandenkeuze. Het viel Ive dan ook snel op dat hij noch de ervaring, noch het vertrouwen had in de wagen in regentoestand. Ive: “mijn rempunten lagen veel te vroeg en we hadden 1 warm momentje vanwege een beginnersfout. Maar mijn co-piloot Jelle Vermeire stelde me direct gerust en gaf me al snel wat meer vertrouwen.”

De 2de boucles ging alles een stuk vlotter, waardoor er steeds meer vertrouwen werd gekweekt en de rempunten steeds later werden gelegd. Vanaf toen begon het duo het tempo wat op te drijven. Tussen elke ronde door werd de wagen grondig gecheckt wat nodig was met de vele, soms zware coupures en scherpe randen van de betonbanen. Hun vermoeden werd bevestigd dat KP Goor niet echt iets was voor de Citroën C2. Het was voor velen een zaak van overleven op de proeven.

Ive: “we konden elke ronde opnieuw een betere tijd neerzetten en dat was toch 1 van onze doelstellingen. Maar dat bewees ook wel dat het tempo steeds meer omhoog ging. We werden dan ook beloond met een mooie 3de plaats in de klasse 3F en 43e algemeen. wat mij enorm goed doet! Ik bedankt vooral mij co Jelle Vermeire om mij door deze dag te loodsen. Hij kende de wagen en zorgde voor het vertrouwen en de goede nota’s.”.

Hierbij wil Ive team XLT bedanken voor de perfecte service en een wagen hebben afgeleverd die geen krimp gegeven heeft. Men zorgde voor een goede start van mijn debuut in optimale omstandigheden zonder stress en natuurlijk ook een sfeervol weekend. Ook wil hij iedereen bedanken voor de steun en de nodige aandacht die dit alles mogelijk maakt.

ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen