× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

12-06-2014

Voorstelling LAS VEGAS rallyteam

Voorstelling LAS VEGAS rallyteam
Voorstelling LAS VEGAS rallyteam Voorstelling LAS VEGAS rallyteam

In Vlamertinge, bij Suzuki garage Delplace-Capoen, was er vanvond de voorstelling van het Las Vegas team.

Het merendeel van het Las Vegas team komt uit in de Ypres. Historic Rally, de enige uitzondering is Fredericq Delplace die in de moderne wedstrijd uitpakt met een Suzuki Swift Super 1600. "We hebben de wagen nog maar 2 weken geleden gekocht in Nederland bij Van Deijne, hij kocht de wagen bij Monster, het team dat de activiteiten van Suzuki Motorsport overnam nadat ze stopten in het WRC. Toen ik naar de Monteberg ging kijken wist ik totaal nog niet met wat ik zou rijden... De Porsche heeft een 3,6 motor en eerlijk ik wou terug naar de moderne..."

"Ik reed nog maar 2 wedstrijden met een voortrekker, en dat is ook al een hele tijd geleden. Ik reed nog met de Peugeot 306 van Dominique Bruyneel in de Omloop en de Condroz. Dat ging wel goed, maar ik moest 2x opgeven, dus nee zoveel ervaring heb ik niet... 
Met deze wagen heb ik nog maar heel weinig gereden. Wervik is echt een test voor mens en machine (lacht). Het is een echte koersmachine, maar ook heel zenuwachtig... We moeten nog wat zoeken naar de ideale set-up, nu breekt de achtertrein wat snel uit. Ook is het remmen helemaal anders, als we met de Porsche moesten remmen, dan mag ik nu nog een versnelling hoger gaan en dan pas remmen.

Na Ieper zullen we kijken waar we staan, maar ik wil met deze wagen nog vaker rijden, waarom niet eens de Condroz."

Ook Piet Declercq was aanwezig, hij zal in Ieper rijden met een Escort MKIi voorzien van een Pinto motor. "Een BDA is niet meer betaalbaar" aldus Piet. "Nu we met een Pinto rijden kunnen we een koers extra rijden (lacht). Bovendien is de wagen nu identiek als de MKI waarmee we vroeger reden, en daarmee presteerden we minstens evengoed als met de BDA, dus ja ik zie het helemaal zitten."

Jochen Stroobant komt met zijn Subaru Impreza ook uit in het Las Vegas team, maar we zien Jochen niet in Ieper. "Ik heb de rekening eens gemaakt, en het budget aan banden en benzine loopt te fel op... Ik rij zaterdag wel in Wervik. Bovendien heb ik het ook druk met de opstart van onze vakantie-woning in Ieper (www.danielshouse.be)."

Meer foto's van deze voorstelling op de facebook-pagina van rallylovers.

c est bene
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen