× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

29-01-2014

Wedstrijdverslag Arctic Rally - Thibault / Patrick Spillebeen

Wedstrijdverslag Arctic Rally - Thibault / Patrick Spillebeen
Wedstrijdverslag Arctic Rally - Thibault / Patrick Spillebeen

Met 124 auto’s op de startlijst hebben 79 deelnemers en 10 beijzelde proeven later de finish in Rovaniemi gehaald. Onder welke ook de Belgische deelname Thibault Spillebeen en Isidoor Smets in de historic klasse.

Een ongelooflijke ervaring. Met verschillende proeven van bijna 40 km en de langste van 49 km blijft deze wedstrijd één van de indrukwekkenste die ik ook heb meegemaakt. Deze jongens volgen op eigen bodem in deze omstandigheden is onmogelijk al ben ik zeer blij om dit te mogen meemaken, voor mij ging het om ervaring en ritme”, verteld een overduidelijk tevreden Thibault in de schaduw van het eindpodium maar goed ingepakt owv de ijzige wind.

Al is het aantal buitenlandse deelnames in deze wedstrijd altijd zeer beperkt geweest, Isidoor: “Daarom ook dat we hebben samengewerkt met een Fins team van heel enthousiaste rallyliefhebbers. Zij hebben alles voorzien van auto’s tot mobilhome en catering toe. Al waren het bescheiden auto’s toch was alles voorzien om deze type van wedstrijd deel te nemen. Oa. bij temperaturen van -23°C is het aangenaam om verwarming in de rallywagen te hebben…”.

Niet enkel Thibault en Isidoor stonden ook aan de start maar ook vader Patrick en Mark Vandemoortele behoorde tot de Belgische inzending, ”Een indrukwekkend parcour tussen sneeuwmuren en sporen met nota’s gemaakt op één passage. Ik heb al enige wedstrijden op mijn actief staan maar deze steekt er zeker met kop en schouders boven uit. Helaas hebben we ons éénmaal laten verrassen en zijn we vrijdagavond de sneeuwmuur ingegaan, gelukkig zonder erg”.
Een snelle controle van de wagen brachten Patrick en Marc terug in de wedstrijd. Marc, “We rijden met een achtertrekker die in tegenstelling tot een voortrekker de voorwielen door de sporen duwd, de minste aarzeling kan gemakkelijk tot een sortie leiden. Gelukkig zijn alle wagens uitgerust met een actief tracking systeem dat men via internet kan volgen zodat ons Fins team direct wist dat we stil stonden. Verrassen was dan ook hun onmiddelijk telefoontje om eerst ons thermopak aan te trekken alvorens te beginnen de wagen uit te graven…”.

Thibault en Isidoor werden 2de in hun klasse. De wedstrijd werd door Janne en Markku Tuohino met de Ford Fiesta R5. 

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Verwante artikelen