× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

30-08-2013

Wedstrijdverslag Short Rally Kasterlee: Johan Dekens

Afgelopen zondag stond de 2e test van de Subaru op het programma. De shortrally van Kasterlee was de ideale gelegenheid om de wagen nog eens aan de tand te voelen. Enerzijds om nog wat meer ervaring op te doen met de auto, anderzijds om te zien welke wijzigingen of revisies er nog nodig zijn.

Na de shortrally van de Suikerstreek hadden we reeds enkele mankementen opgelost, enkel de motorsturing kon niet op korte termijn gerepareerd worden waardoor we in Kasterlee moesten starten met de settings van de vorige wedstrijd. We moesten het dus stellen met een “soft” afgestelde ALS en met lage turbodruk helaas.  We konden dus niet meer doen dan gewoon wat extra kilometers maken met de auto en zien of er nog wijzigingen of reparaties nodig zijn. De eerste ronde werd rustig gestart en meteen ergerde ik mij aan het gebrek aan vermogen.

De tweede en derde ronde konden we niet meer doen dan proberen aan te pikken bij de andere 4x4’s wat natuurlijk niet makkelijk was zonder het volle vermogen maar de tijden vielen al bij al nog goed mee.

In de laatste ronde werden er wat meer risico’s genomen en dat moest resulteren in betere chrono’s maar helaas verloren we op de voorlaatste KP heel wat tijd achter de Nissan 350Z.  Op de laatste KP ging het vlot tot er ineens een probleem opdook met vermoedelijk de electronica van de diffs.  Alles samen verloren we in de laatste ronde bijna 30sec.  Zonder dit verlies had een plaats in de top 10 ergens rond de 6e à 7e tijd er zeker in gezeten, nu moesten we genoegen nemen met een 11e plaats algemeen.

De komende weken gaan we alles in het werk stellen om de gekende problemen te verhelpen zodat we misschien nog van start kunnen gaan in de East Belgian Rally eind september. Graag wil ik het ganse team bedanken voor hun inzet voor en tijdens de wedstrijd.

c est bene
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen