× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

12-07-2013

Wedstrijdverslag Short Rally v/d Suikerstreek: Jo Muylle

Wedstrijdverslag Short Rally v/d Suikerstreek: Jo Muylle

Jo Muylle: "Na onze klasse overwinning in Wervik keek ik vol vertrouwen uit naar de short rally van de suikerstreek in Tienen. Mijn vaste co-piloot Ive Van der Aa nam terug plaats in het rechter zitje en we besloten om van de eerste kp vol in de aanval te gaan. Dit resulteerde in een 32ste tijd in het algemeen klassement en reeds een bonus van vijf seconden op onze eerste achtervolger in de klasse 1A. Jelle Vermeire, diezelfde Jelle die in Wervik naast me zat . Hij nam voor de tweede keer dit seizoen het stuur zelf in handen. De tweede proef wisten we dat wel tijd zouden verliezen tegenover de peugeot's 106 omdat we op de rechte stukken slechts 130 km/u haalden. Ik moest dus erg laat remmen om de schade te beperken. Dit was niet zonder risico's en ik liet me verrassen en verloor een achttal seconden. Desondanks verloren we maar vier seconden op Jelle. En draaiden we een zelfde tijd als Filip De Smet. Toch wel een referentie in de klasse.

Bij het ingaan van de tweede ronde hadden we dus een bonus van één seconde. We reden terug de snelste tijd tijdens kp3 maar verloren de wedstrijd tijdens de vierde klassementsproef. We reden op en soms over de limiet en ik was veel te optimistisch en miste een rempunt. We vlogen in een aardappelveld en verloren zeven lange minuten. Dankzij de hulp van een toeschouwer konden we in ware 'Dakar stijl' ontsnappen uit het mulle zand maar onze strijd voor de eerste plaats was jammer genoeg voorbij. We reden de resterende proeven vooral om ervaring op te doen op de verraderlijke wegen rond Hoegaarden en eindigde onze wedstrijd zonder onnodige risico's te nemen op een derde plaats in de klasse.

Na de vier wedstrijden die we dit jaar hebben deelgenomen staan we aan de leiding in het Vas junior kampioenschap en is ook in de andere klassementen alles nog mogelijk. We merken dat we al veel geleerd hebben maar in mijn enthousiasme maak ik nog teveel domme foutjes en laat ik me teveel opjagen door de tijden . Dit is zeker één van de werkpunten voor de tweede helft van het seizoen. Maar we blijven leren elke rally opnieuw !
Proficiat aan Jelle Vermeire en Joeri Peeters met hun eerste klasse overwinning. Nogmaals dank aan onze partners, het serviceteam en de supporters die ons bij deze tropische temperaturen zowel aanmoedigden als een hart onder de riem staken. Volgende afspraak op 25 Augustus in Kasterlee.
"

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen